Malatya Kurban Bayramı Namazında Tek Yürek Oldu
MALATYA HABERLERİMalatya’da Kurban Bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar avluları doldururken, İl Müftüsü Ramazan Dolu bayram vaazında yardımlaşma ruhuna vurgu yaparak Gazze, Filistin ve Doğu Türkistan’daki Müslümanların unutulmaması çağrısında bulundu.
Malatya’da vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını eda etmek için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti. Kent genelindeki camiler dolarken, bazı vatandaşlar ise seccadelerini cami avlularına ve dış alanlara sererek bayram namazını kıldı.
Malatya merkezde bulunan Kernek Karagözlüler Camii’nde bayram namazı öncesinde vaaz veren İl Müftüsü Ramazan Dolu, Kurban Bayramı’nın merkezinde kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşmanın bulunduğunu ifade etti.
Bayram namazına Malatya Vali Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, namazın ardından cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak Kurban Bayramı’nı kutladı.
KURBAN BAYRAMI KARDEŞLİK VE PAYLAŞMA GÜNLERİDİR
İl Müftüsü Ramazan Dolu, bayramın önemine değinerek, “Kardeşlik; birbirini sormanın, büyükleri ziyaret etmenin, küçükleri sevindirmenin, komşuları ziyaret etmenin ve akrabalık bağlarını kuvvetlendirmenin günleridir. Paylaşmanın en güzel örneği ise vacip kurbanlarımızı kestikten sonra ihtiyaç sahiplerine, garip gurebaya paylaştırarak ikram etmek ve yardımlaşmaktır. Bu, bayramın ruhuna uygundur” dedi.
Bayramların toplumsal huzuru ve birlikteliği güçlendirdiğini belirten Dolu, “Bayram, küslerin barıştırıldığı, sevenlerin birbirine kavuştuğu, huzur ikliminin her yanı sardığı günlerin adıdır. Kurban Bayramı ise her dil, ırk ve renkten milyonlarca Müslüman’ın bir araya geldiği, Arafat’ta vakfe yaptıkları ve kucaklaştıkları önemli bir buluşma mevsimidir” ifadelerini kullandı.
ZULÜM ALTINDAKİ MÜSLÜMANLAR UNUTULMAMALI
Kurban ibadetinin kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini kaydeden Dolu, şu açıklamalarda bulundu: “Kurban hem ihtiyaç sahiplerine el uzattığımız hem kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz hem de bütün farklılıkları ortadan kaldırarak kardeş olduğumuz günün adıdır. Dünya Müslümanlarının ortak sevinçte buluştuğu, aynı duyguları paylaştığı, binlerce kilometre uzaktaki kardeşine dahi kurbanını ulaştırarak yardım elini uzattığı özel bir mevsimdir.”
Gazze, Filistin ve Doğu Türkistan’daki Müslümanların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Dolu, “Gazze, Filistin, Doğu Türkistan ve dünyanın sıkıntılı diğer bölgelerinde mücadele eden Müslüman kardeşlerimizi daha çok hatırlamamız, onlara gönül köprülerimizi daha kuvvetlendirerek uzatmamız bayramın ve kardeşliğin gereğidir” dedi.
Konuşmasını birlik mesajıyla tamamlayan İl Müftüsü Ramazan Dolu, “Malımızdan bir miktarını sevinçle, huzurla ve tevazu ile diğer kardeşlerimize ikram etmenin ahlakını ve mutluluğunu yaşamalıyız. Bu vesileyle kardeşliğimizin daim, birlik ve beraberliğimizin kaim olmasını Rabbimden diliyorum” şeklinde konuştu.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir