© Malatya Time

Malatya’nın suyuna TAŞ!

Malatya’nın gelecekte susuz kalmaması için kaptajla ilgili süratle önlem alınması gerekiyor.

Malatya'nın tek su kaynağı olan kaptaj, taş ocağı kurulması halinde tarih olacak.  Yetkililerin bir an önce kaptajı koruma altına alması gerektiğine dikkat çeken Malatya Time Yazarı Adem İnsanoğlu, “Uzmanlara göre söz konusu mevkide taş ocağı kurulması halinde, Malatya'nın içme suyu tehlikeye girecek. Firmanın ısrarını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

HABER MERKEZİ - ÖZEL

Malatya'nın gelecekte susuz kalmaması için kaptajla ilgili süratle önlem alınması gerekiyor.

Bütün şehrin su ihtiyacını tek kuruş enerji harcamadan sağlayan kaptaj tehlike altında olduğunu belirten Malatya Time Yazarı Adem İnsanoğlu, “Malatya'ya yıllardır taş ocağı kurmak isteyen bir firma olduğuna dikkat çeken İnsanoğlu, “Uzmanlara göre söz konusu mevkide taş ocağı kurulması halinde, Malatya'nın içme suyu tehlikeye girecek. Firmanın ısrarını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

ŞEHRİN FELAKETİ OLUR

Kaptajın Malatya için son derece stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan İnsanoğlu, “Kaptajın koruma altına alınması gerekiyor. Birçok kaynak birleştirilerek oluşturulmuş kaptajın kaynaklarından birisi kaybolursa, şehrin bir kısmı susuz kalır. Söz konusu arazide taş ocağı kurulması halinde, ocakta yapılacak patlatmalar kaptaja kesinlikle zarar verecektir. Malatyalı yöneticilerin bunu göz ardı etmemeleri ve bu konuda ikna edilmesi gereken herkesi ikna etmeleri şart” dedi.

VALİ GEÇİT VERMEMİŞTİ

Firmanın 2008 yılında taş ocağı için ruhsat başvurusunda bulunduğunu hatırlatan İnsanoğlu, “tüm kurumlar işletmenin faaliyeti için onay vermiş. Firma izin alıp işe başlayacağı sırada dönemin valisi Ulvi Saran geçit vermemiş. Allah Ulvi Validen razı olsun ve O'na selamet versin. O zaman buna müdahale etmeseydi, belki şimdi kaptaj diye bir yerden söz edemezdik” şeklinde konuştu.

MUAMMA SONA ERSİN

Firmanın Malatya sınırlarında bulunan arazinin tapu kayıtlarında Adıyaman ilinde bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Valiliğinden izin alarak faaliyete başladığını anlatan İnsanoğlu, “Fakat önceleri Malatya Valiliği şimdilerde ise Malatya Büyükşehir Belediyesi konuya müdahil olarak, bu tesisin açılmasına müsaade etmiyor. Konu yargı nezdinde muhakeme edilmekte. Aslında üzerinde uzun uzun yazı yazılabilecek bu konu ile ilgili kafamı birkaç soru meşgul ediyor. Söz konusu firma bu arazide neden bu kadar ısrarcı? Malatyalı yöneticiler bu konuyu Bakanlıklar nezdinde takip ederek, Malatya'nın faydasına neden nihayetlendirmiyorlar? İlin doğal kaynaklarından sorumlu Malatya Valiliğine bağlı olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bu konunun neresinde ve neden müdahil değil” ifadeleriyle muammanın sona erdirilmesini istedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER