© Malatya Time

Malatya Sulama Sezonuna Girdi: Hedef 17 Milyar TL Katkı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 2025 sulama sezonunun Malatya’da başladığını duyurdu. 977 bin 280 dekar arazinin sulanacağı proje ile ülke ekonomisine 17 milyar TL’den fazla katkı sağlanması hedefleniyor. Balta, “Her damla suyu son damlaymış gibi kullanmalıyız” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 2025 yılı sulama sezonunun Malatya’da başladığını duyurdu. Mayıs ayı itibarıyla başlayan sezonda, Malatya genelinde toplam 977 bin 280 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.

977 BİN DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞUYOR

Balta, DSİ’nin yürüttüğü sulama projelerinin sadece tarımsal verimliliği artırmakla kalmadığını, aynı zamanda tarım dışı sektörler üzerinde de büyük bir itici güç oluşturduğunu belirtti. Bu sezon sulanacak alanlardan elde edilecek ekonomik kazancın büyük boyutlarda olacağına dikkat çekti.

17 MİLYAR LİRALIK KATKI HEDEFLENİYOR

Genel Müdür Balta, “Malatya ilimizde yapılacak sulu tarım sayesinde, 2025 yılı birim fiyatları esas alındığında ülke ekonomisine 17 milyar 591 milyon 40 bin TL katkı sağlanması öngörülüyor” dedi.

TARIMA DESTEK, EKONOMİYE GÜÇ

Sulama projeleriyle birlikte makineleşmenin arttığını, tarım endüstrisinin geliştiğini ve yeni istihdam alanlarının oluştuğunu ifade eden Balta, bu projelerin geniş çaplı kalkınmaya hizmet ettiğini vurguladı.

SUYUN HER DAMLASI DEĞERLİ

“Bizler DSİ olarak, ülke tarımı ve insanımız için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Kullandığımız her bir damla suyu, son damlaymış gibi dikkatli kullanmalıyız” diyen Balta, su yönetiminin stratejik önemine işaret etti.

DESTEK MESAJI: ERDOĞAN VE YUMAKLI’YA TEŞEKKÜR

Balta, sulama projelerinin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya da teşekkür etti.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER