Malatya Valisi Yeni Şehri Yerinde Gördü, Sorunları Dinledi
GÜNDEMMalatya Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat depremi sonrası kurulan İkizce’de inşa edilen konutları ve eğitim kurumlarını yerinde inceledi, vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinledi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce bölgesinde yapımı süren imar ve inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 6 Şubat depreminin ardından yeni bir yaşam alanı olarak kurulan İkizce’deki konutlara yerleşen vatandaşları da ziyaret eden Vali Yavuz, bölge sakinlerinin taleplerini birebir dinledi.
MODERN ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ
Vali Yavuz, ziyareti kapsamında tamamlanarak eğitime hazır hale getirilen Hacı Bayram Aydoğan Anaokulu’nu gezdi. Modern ve güvenli ortamda eğitim görecek çocuklar için yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Yavuz, “Eğitim altyapısını güçlendirmek, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için en önemli önceliğimizdir.” dedi.
VATANDAŞLARLA SOHBET, ÇOCUKLARA HEDİYE
Bölgedeki marketleri de gezen Yavuz, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca yapımı tamamlanmak üzere olan 24 derslikli ilkokul şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin sonunda İkizce Mahallesi’nde yaşayan Çakırağa ailesini evlerinde ziyaret eden Vali Yavuz, çocuklara çeşitli hediyeler vererek yakından ilgilendi. Ziyaretlere; Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve TOKİ yetkilisi Emrah Acar eşlik etti.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir