© Malatya Time

Malatya’da Konteyner Alanları Alevlere Teslim Oldu: İki Ayrı Noktada Yangın Paniği

Malatya’da hem Darende ilçesindeki Konteyner Çarşı hem de merkezdeki Katar Konteyner Kent yangınlarla sarsıldı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle facianın eşiğinden dönülürken, her iki noktada da ciddi maddi hasar oluştu.

Malatya’da geçici barınma ve ticaret merkezleri olan konteyner alanlarından üst üste yangın haberleri geldi. İlk olay Darende ilçesinde bir iş yerinde yaşanırken, kısa süre sonra merkezdeki Katar Konteyner Kent’ten dumanlar yükseldi.

DARENDE’DE ISITICI FACİASI: GİYİM MAĞAZASI ZARAR GÖRDÜ

Darende ilçesinde bulunan Konteyner Çarşı’da faaliyet gösteren bir giyim mağazasında, elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı ileri sürülen bir yangın çıktı. İhbarın ardından olay yerine hızla intikal eden Darende İtfaiye Amirliği ekipleri, alevleri çevre dükkânlara sıçramadan kontrol altına almayı başardı. Yangın nedeniyle mağazada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, şans eseri herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

KATAR KONTEYNER KENT’TE ALEVLERLE MÜCADELE

İkinci yangın haberi ise Dilek Yolu Caddesi üzerindeki hal binası yakınında bulunan Katar Konteyner Kent’ten geldi. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, konteynerlerden birinde başlayarak korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin koordineli çalışması sonucu alevler söndürülerek bölgede soğutma çalışması yapıldı.

MADDİ HASAR TESPİTİ VE İNCELEME SÜRÜYOR

Her iki olayda da itfaiye ekiplerinin kritik müdahalesiyle yangınların büyümesi engellendi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı her iki bölgede de konteynerler kullanılamaz hale gelerek maddi hasar oluştu. Yetkililer, olayların çıkış nedenlerine dair detaylı inceleme başlatıldığını bildirirken, vatandaşları özellikle kış aylarında elektrikli ısıtıcı kullanımı konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER