© Malatya Time

Malatya’da Meydana Gelen Feci Kazanın Yıl Dönümünde Otuz Dört Kahraman Asker Resmi Programla Anıldı

Malatya’da 16 Mayıs 2001 tarihinde meydana gelen CASA uçağı kazasında şehit olan 34 kahraman asker, kazanın yıl dönümünde Akçadağ Şehitler Anıtı önünde düzenlenen duygusal bir törenle rahmet ve minnetle anıldı.

Malatya’da 16 Mayıs 2001 tarihinde meydana gelen uçak kazasında şehit olan 34 asker için “CASA Uçağı Şehitlerini Anma Programı” düzenlendi. Akçadağ Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Serdar Akkoyun, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı İsmail Ayvalı, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİMİZ MİLLETİN GÖNLÜNDE DAİMA YAŞAYACAK

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin milletin gönlünde daima yaşayacağını belirterek, şehitlik makamının kutsiyetine vurgu yaptı.

ANITA KARANFİLLER BIRAKILDI

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından Şehitler Anıtı’na karanfiller bırakıldı. Daha sonra şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla dikilen çam ağaçları incelendi.

Anma programı kapsamında 2’nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı tarafından şehitlerin hatırasına saygı geçişi gerçekleştirildi. Program, şehitlerin ruhuna ithafen okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından sona erdi.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER