© Malatya Time

Malatya'da Okullar Tatil mi, Yarın 30 Aralık Salı Okul Var mı?

Malatya’da dün başlayan kar yağışı sonrası yetersiz kalan tuzlama çalışmaları kenti adeta buz pistine çevirdi. Okul yollarında perişan olan öğrenciler ve kaza yapan sürücüler sosyal medyadan tepki yağdırırken; komşu şehir Elazığ’ın 2 gün tatil ilan etmesi, Malatyalıları "Yarın okullar tatil mi?" sorusuyla Valiliğin duyurusuna kilitledi.

Malatya’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve sonrasındaki dondurucu hava, kent genelinde büyük bir ulaşım kaosuna neden oldu. Yolların yeterince tuzlanmaması sebebiyle ana arterlerde ve ara sokaklarda araçlar kayarak birbirine çarptı. Özellikle sabahın erken saatlerinde okula gitmek zorunda kalan çocuklar, buz tutan kaldırımlarda ve okul önlerinde yürümekte güçlük çekti. Veliler, çocuklarının düşme ve yaralanma riskiyle karşı karşıya kalmasına isyan ederek Malatya Valiliği ve belediye ekiplerinin müdahalede geç kaldığını belirterek sert eleştirilerde bulundu.

OKUL YOLLARI BUZ PİSTİNE DÖNDÜ

Okul girişlerinde ve eğitim binalarının çevresinde herhangi bir önlem alınmaması, küçük yaştaki öğrencilerin buz üzerinde zor anlar yaşamasına neden oldu. Birçok mahallede araçların yokuşları çıkamaması nedeniyle servisler aksarken, vatandaşlar "Her yer buz pistine döndü, çocuklarımızı okula can korkusuyla gönderiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Şehir merkezindeki buzlanma nedeniyle maddi hasarlı kazalarda da belirgin bir artış gözlendi.

METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE UYARILAR GELDİ

Yaşanan bu mağduriyetin üzerine Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden korkutan bir açıklama daha yapıldı. Meteoroloji, Malatya için günlerce sürecek yeni bir soğuk hava dalgası uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre; "Malatya il genelinde 29 Aralık 2025 tarihinden itibaren soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürecek. Pazartesi ve salı günleri parçalı bulutlu havayla birlikte gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olaylarının görülmesi bekleniyor."

29 Aralık Pazartesi: En yüksek 3°C, en düşük -7°C 30 Aralık Salı: En yüksek -1°C, en düşük -6°C 31 Aralık Çarşamba: En yüksek 0°C, en düşük -5°C 1 Ocak Perşembe: En yüksek -5°C, en düşük -14°C 2 Ocak Cuma: En yüksek -6°C, en düşük -14°C

 

ELAZIĞ TATİL ETTİ GÖZLER MALATYA VALİLİĞİ’NDE

Komşu il Elazığ’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların iki gün süreyle tatil edilmesi, Malatya’daki beklentiyi zirveye taşıdı. Dondurucu soğukların artarak devam edeceği ve buzlanmanın gece saatlerinde daha da şiddetleneceği uyarısı sonrası, Malatyalı öğrenciler ve veliler 30 Aralık Salı günü için Valilikten gelecek "Kar Tatili" haberine kilitlendi. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sosyal medyada tatil talepleri büyüyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER