© Malatya Time

Malatya’daki rapor değişiklikleri, tedirgin ediyor!..

Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan Malatya’da, binalar için verilen hasar raporlarının değişiyor olması tedirginliği artırıyor.

Asrı Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, binalara için verilen hasar raporları tartışılmaya devam ediyor. Verilen “Ağır Hasar” raporuna itiraz eden bazı bina sahiplerinin raporları “Hafif hasarlı” olarak değişiyor olması, akıllarda sorular oluşmasına sebebiyet veriyor. Bazı bina sahiplerinin “Ağır hasar” raporu olan evini itiraz ederek “Hafif hasarlı”ya çevirterek, kiralamaya veya satmaya kalkıştığı gelen iddialar arasında.

BİNA SAHİBİ İNCELEME YAPTIRIRSA DİKKATE ALINIR
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız bir yetkili, “İlk yapılan hasar tesbit raporları, basit inceleme neticesinde verilmişti. İkinci tesbitte daha detaylı bir çalışma yapılıyor olması, raporun da değişmesini sağlayabiliyor. Ayrıca bina sahiplerinin kendi bilgi ve gördükleriyle itiraz etmesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Şahsi olarak, bir inşaat mühendisine binasını inceletip, bir rapor hazırlatırsa, raporu dikkate alınır.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ / MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER