Malatya’nın Eski ve Yeni Yüzü: Vali Seddar Yavuz’dan Şehir Değişiminin Görüntüleri
ÇEVREMalatya Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat 2023 depremlerinde en çok hasar alan şehirlerden biri olan Malatya'nın yeniden inşa sürecini dron görüntüleriyle gözler önüne serdi. Depremin hemen ardından çekilen görüntüler ile şimdiki hallerini karşılaştıran Vali Yavuz, kentin adeta yeni bir şehir olarak kurulduğunu belirtti. Seksen binin üzerinde hak sahibinin bulunduğu kentte, bin günün geçtiği süreçte 43 bin 408 hak sahibi anahtarlarına kavuştu. Vali Yavuz, bu "muhteşem değişim ve dönüşüm sürecinin" gururunu yaşadıklarını ifade etti.
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Malatya’yı büyük ölçüde tahrip etti. Şehrin çarşıları tamamen yok olurken, onbinlerce konut yıkıldı. Ancak, yıkımın ardından başlatılan yeniden inşa çalışmaları sayesinde Malatya, yeniden hayat bulmaya başladı. Bu süreç, hem şehrin fiziksel yapısının hem de sosyal yapısının hızlı bir şekilde toparlanmasını sağladı.
DEPREM SONRASI GÖRÜLEBİLEN MUAZZAM DEĞİŞİM
Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, şehri yeniden inşa etme sürecinin son durumu hakkında bilgi verdi. Depremin hemen ardından çekilen dron görüntüleri ile şu anki Malatya’nın durumunu karşılaştıran Vali Yavuz, "Geleceğin Malatya’sını inşa etmenin sevincini ve huzurunu yaşıyoruz. Muhteşem bir değişim ve dönüşüm süreci içerisindeyiz." şeklinde bir açıklama yaptı. Vali Yavuz, şehirde yapılan bu büyük dönüşümün gurur verici olduğunu vurguladı.
MALATYA’NIN GELECEĞİNE YÖNELİK VİZYONER DÖNÜŞÜM
Vali Yavuz, Malatya’da başlatılan yeniden yapılanma sürecinin sadece fiziksel değil, aynı zamanda şehrin geleceğine dair vizyoner bir dönüşüm olduğuna dikkat çekti. Çarşıların ve konutların inşasıyla birlikte Malatya, bölgesel kalkınma açısından büyük bir adım atmış olacak. Ayrıca, rezerv alanlarında inşa edilen binalarda, depremin mağduru olan çok sayıda aile yeni yuvalarına kavuşmuş durumda.
YERİNE YENİ BİR MALATYA YÜKSELİYOR
Vali Seddar Yavuz’un paylaştığı bilgilere göre, Malatya’daki toplamda 80 binin üzerinde hak sahibi bulunuyor ve bu kişilere yönelik 100 binden fazla işyeri ve konut inşa ediliyor. 43 bin 408 hak sahibi, Eylül 2023 itibariyle yeni anahtarlarına kavuşmuşken, 3 bin 25 işyerinin kurası çekilerek hak sahipleri belirlenmiş durumda. Yıkımın üzerinden geçen bin günün ardından şehirdeki çarşı, hızla tamamlanmak üzere.
DEPREMİN ARDINDAN KALKINAN MALATYA
Malatya, büyük felaketten sonra hızla toparlanarak yeniden kalkınma yoluna girmiş durumda. Vali Seddar Yavuz, bu yeniden yapılanma sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkürlerini sundu.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir