© Malatya Time

Milyonların Gözü Bu Atamada: Öğretmenlik İçin KPSS İle Son Sözlü Sınav Devri Kapanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için heyecanla beklenen tercih süreci bugün resmen başladı. Adaylar, KPSS ve sözlü sınav puanlarının eşit ağırlığıyla hesaplanan başarı puanlarına göre en fazla 40 eğitim kurumu tercihinde bulunabilecek. Tercih süreci 21 Kasım saat 16.00'da sona erecek ve bu atama, mevcut KPSS + Sözlü Sınav sistemiyle yapılan son öğretmen istihdamı olma özelliğini taşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için tercih sürecini resmen başlattı. Atama bekleyen öğretmen adayları için kritik önem taşıyan bu süreç, elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Adaylar, tercih işlemlerini 21 Kasım Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar tamamlamak zorunda.

ADAYLARIN SIRALAMASI VE TERCİH HAKKI

15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları ve başarı puanları 29 Ağustos'ta ilan edilmişti. Adayların başarı puanları, KPSS puanının %50'si ile sözlü sınav puanının %50'si alınarak hesaplandı. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan tüm adaylar, kesinleşen puanlarına göre oluşan sıralamalar doğrultusunda, elektronik ortamda en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek.

Sözlü sınav sonuçlarına yönelik itiraz süreci 1 Eylül – 5 Eylül tarihleri arasında tamamlanmış, itirazların değerlendirilmesi ise 3 Ekim'e kadar sürmüştü.

ATAMA TAKVİMİ VE YENİ GÖREV BAŞLANGICI

Ataması yapılacak öğretmenler için takvim belli oldu. Atamalar 24 Kasım'da gerçekleştirilecek. Ataması yapılan öğretmenler, yasal süreç olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının tamamlanmasının ardından 19 Ocak 2026'da yeni görevlerine başlayacak.

HABER MERKEZİ

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER