© Malatya Time

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fidanel: İlçe belediyeleri göreve!

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre FİDANEL, İlçe belediyelerinin orta hasarlı yapıların güçlendirme ruhsatını vermeye başlamamasını eleştirdi. İlçe belediyelerini göreve çağıran Fidanel, sağlıklı bir kontrol mekanizması kurulmalı dedi.

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre FİDANEL, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sadece Malatya'da orta hasar mağduru 150 bin kişi bulunduğunu söyledi. 

RUHSATLAR BİR AN ÖNCE VERİLMELİ 

İlçe belediyeleri orta hasarlı yapıların güçlendirme ruhsatını vermeye başlayamadı henüz. Tüm prosedürü yerine getiren vatandaş aylardır neden bekletiliyor? Kanuna göre güçlendirmede 1 yıl olan sürecin 6 ayı geçti, geriye kaldı son 6 ay ve önümüz kış. Bukadar ağır travma yaşayan insanların bir an önce yuvasına dönebilmesi için sağlıklı bir kontrol mekanizması kurularak ruhsatlar bir an önce verilmeli.

NOT: Fotoğraf, Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre FİDANEL ve Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat ÇETİN'in, ağustos ayında, durum değerlendirmesi yapmış oldukları görüşmeye aittir. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER