Murat ÇETİN / Haşa! 'Allah var mı?..'
MALATYA HABERLERİMurat Çetin yazdı.
İnsan “düşünen” ve “düşünce yetisi”ni kullanmakla mükellef bir mahluktur.
Doğruyu, eğriden ayırıp; gerçeği, hayalden öte tutabilir. Mesela, bir şeyin varlığını ispat etmek çok kolay ve yokluğuna ikna zor olduğu halde; hem de varlığını ispat edecek çokça delil bulunmasına rağmen, en ufak bir itiraz o kişiyi şüpheye düşürüyorsa bunun sebebi, aslında o kişinin düşündüğünü zannettiği halde düşünememesidir.
Konuyu şöyle bir misalle açıklayalım:
Sual: Allah var mı?
Cevap: Var!
Sual: Allah’ın varlığına delil nedir?
Cevap: Kitap ve Sünnet…
Sual: Kitap ve Sünnet nasıl bir delil ortaya koyuyor?
Cevap: Her şeyin Allah’ın varlığına bakan cihetini izah etmekle…
Sual: Biraz açabilir miyiz?
Cevap: Elbette!
Kur’an-ı Kerim, manen der ki; “Şu âlemde gördüğünüz her bir ziyafet, rızıklandıran bir Rezzak’a; teşhir edilen her bir sanat, kendini tanıttırmak isteyen bir Sanatkâr’a; asker gibi istihdam edilen her bir canlı, onları terbiye eden bir Kumandan’a; sinema levhası gibi dikkatinizi çeken her değişiklik, o işi bilen bir Senarist’e ve anlam yüklediğiniz her bir fen, hikmet-amiz bir Kâtibe işaret etmekle birlikte varlığını ispat eder….”
“Hem yeryüzü etrafında hem bizzat nefislerinde ayetlerimizi (kudretimizin alâmetlerini) öyle göstereceğiz ki, nihayet Peygamberin söylediği şeyin hak olduğu kendilerine zahir olacaktır. Rabbinin her şeye şahit olması yetmez mi?” (Fussilet / 53)
Evet, bu kadar delilin rağmına embesil bir kişinin ortaya attığı bir şüphe, bazılarının inancını sarsıyorsa burada bir mantık hatası vardır…
...
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ.
İlginizi Çekebilir