© Malatya Time

Naci Görür'den Malatya için yeni yorum: Yeni bir fay olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin, Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde olduğunu açıkladı. Görür, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir, dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonrası bölgede artçı depremler sürmeye devam ediyor. Malatya'da bugün öğle saatlerinde 5.6 şiddetindeki yıkıcı depremden sonra, gözler Prof. Dr. Naci Görür'den gelecek açıklamalara çevrildi. Görür, kısa sürede beklenen paylaşımı yaparak, konu hakkında açıklamada bulundu. 

YENİ BİR FAY OLABİLİR

Prof. Dr. Naci Görür, 5.6 şiddetinde yaşanan Malatya depremi ardından, sosyal  medyada şu açıklamayı yaptı: ''Yeşilyurt, Malatya’da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin''

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER