Öğrencilerin Güvenliği İçin Okul Servisleri Ve Araçlar Sıkı Denetimden Geçiriliyor
ASAYİŞGüvenli okul uygulamaları kapsamında yürütülen çalışmaları açıklayan Vali Yavuz, beş aylık süreçte 4 bin 582 okul ve yurdun denetlendiğini, okul çevresindeki iş yerlerinin 5 bin 721 kez kontrol edildiğini ve 21 bin 204 kişiye GBT sorgusu yapıldığını bildirdi.
Eğitim kurumlarında huzur ve güven ortamının sürdürülmesi amacıyla yürütülen güvenlik tedbirlerinin bilançosu açıklandı. Vali Seddar Yavuz, güvenli okul uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen kapsamlı denetim faaliyetlerine ilişkin önemli istatistiki bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, öğrencilerin güvenliğini tehdit edebilecek unsurlara karşı yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.
BİNLERCE OKUL, YURT VE İŞ YERİ MERCEK ALTINA ALINDI
Güvenli okul uygulamaları kapsamında 1 Ocak - 31 Mayıs tarihleri arasında yürütülen saha çalışmalarının detaylarını aktaran Vali Yavuz, bu süreçte toplam 4 bin 582 okul ve yurdun güvenlik testlerinden geçirilerek denetlendiğini belirtti. Eğitim yuvalarının sadece içeride değil, dışarıda da güvenli kalması amacıyla yürütülen operasyonlarda okul çevrelerindeki iş yerlerinin de sıkı bir şekilde takip edildiğini dile getiren Yavuz, bu kapsamdaki ticari işletmelerin 5 bin 721 kez kontrol edildiğini söyledi.
YİRMİ BİR BİNİ AŞKIN KİŞİYE GBT SORGULAMASI YAPILDI
Okul çevrelerinde şüpheli şahıslara ve araçlara yönelik denetimlerin de hız kesmeden devam ettiği açıklandı. Bu kapsamda görev yapan emniyet ve jandarma ekipleri tarafından toplam 21 bin 204 kişinin GBT sorgusunun yapıldığını ifade eden Vali Yavuz, asayiş uygulamalarının yanı sıra trafik güvenliğine de büyük önem verildiğini kaydetti. Yavuz, yürütülen trafik denetimlerinde 13 bin 937 aracın ve öğrencileri taşıyan 7 bin 352 okul servisinin titizlikle denetlendiğini belirterek, kurallara uymayanlara gerekli idari yaptırımların uygulandığını kaydetti.
İlginizi Çekebilir