© Malatya Time

Organik Tarımı Geliştirmeye Çalışıyoruz.

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, “Soğuk hava depolarının arttırması ile kayısıya önemli katma değer sağlanacaktır” dedi.
AK Parti Milletvekili Öz; AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve Selim Çağlar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Zeren, Coşkun Çetin, Belediye Meclis Üyeleri Aziz Görgeç ve Hüseyin Apak ile birlikte Pütürge ilçesi Şiro Çayı mevkiinde İbrahim Altuntaş soğuk hava deposunda inceleme yaptı.
Yaş kayısıların istiflendiği soğuk hava deposunda inceleme yapan Milletvekili Öz, “Bu işletme, üreticiden taze kayısı alıyor. Soğuk havada belli süre beklettikten sonra ambalajlayıp kutular ile Türkiye'nin değişik illeri ile yurt dışına gönderiyor. Ancak 400 ton kapasiteli soğuk hava deposunun yeterli değil” diye konuştu.
“Yaş kayısının sezonunda bekletilip, sezon sonunda piyasaya sunulmasını yıllardır söylüyoruz” diyen Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kışın gün kurusu kayısıların bozulmadan yine kayısıyı katma değer katacaktır. Lisanslı depoculukta devlet yüzde 50 destek veriyor. Organik tarımda devlet destek veriyor. Kayısı Tanıtım Grubu, yeni pazar alanları için çalışma yapacak. Mayıs ayında Japonya'ya gidildi. Geçen sene Ekim ayında kurulan Kayısı Tanıtım Grubu ile Çin'e dahi kayısının gitmesini arzuluyoruz. Akabinde Hindistan ve Endonezya'ya gidecek. Kayısı tüketme alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz.”
Soğuk hava deposu sahibi İbrahim Altuntaş, ise “Soğuk hava depoları kurulması konusunda devletin de destek vermesini bekliyoruz. Organik tarımı geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER