ÖSYM Merakla Beklenen 2026 DGS Ek Yerleştirme Sonuçlarını Erişime Açtı
EĞİTİMÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonuçlarını erişime açtı. Bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adaylar için üniversite kayıt süreci 3 Kasım’da başlayacak, elektronik kayıtlar ise iki gün sürecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ön lisans eğitimlerini lisans programlarına tamamlamak isteyen adayların katıldığı 2026 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kapsamında gerçekleştirilen ek yerleştirme işlemlerinin sonuçlandığını duyurdu. 15-22 Ekim 2026 tarihleri arasında alınan tercihler doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından sonuçlar, 28 Ekim Çarşamba günü saat 10.00 itibarıyla adayların erişimine açıldı.
SONUÇLAR ÖSYM ÜZERİNDEN SORGULANABİLECEK
Ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sorgulama yapabilecek. Adaylar, sonuç ekranından herhangi bir yükseköğretim programına yerleşip yerleşmediklerini öğrenebilecek.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI 3-11 KASIM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
Ek yerleştirme sonucunda bir lisans programına yerleşen adayların üniversite kayıt işlemleri, 3-11 Kasım 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, yerleştirildikleri üniversitelerin belirlediği usul ve esaslara uygun olarak resmî iş günlerinde ve çalışma saatleri içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor.
ELEKTRONİK KAYIT İÇİN İKİ GÜN SÜRE VERİLDİ
Üniversitelere elektronik ortamda kayıt yaptırmak isteyen adaylar için süreç 3 Kasım'da başlayacak ve 4 Kasım'da sona erecek. ÖSYM, adayların herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için belirtilen kayıt takvimine dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi. Belirlenen tarihler içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adayların, kayıt hakkından yararlanamayacağı belirtildi.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir