© Malatya Time

Rakamlar Konuştu: Enflasyon Hedeflenen Yola Girdi mi? İşte Bakan Şimşek'in Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yıllık enflasyonun Ekim ayında yüzde 32,9’a gerilediğini duyurdu. Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinin küresel ve yurt içi destekleyici koşullarla devam etmesini öngördüklerini belirterek, geçici dalgalanmalara rağmen genel tablonun değişmediğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisi için kritik bir gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun Ekim ayında sınırlı da olsa gerileme göstererek yüzde 32,9 seviyesine indiğini açıkladı.

ENFLASYONDA GERİLEME TRENDİ HEDEFLENİYOR

Bakan Şimşek, geçmiş yıllardaki yüksek enflasyon oranlarına dikkat çekerek, 2022'de yüzde 64 ve 2023'te yüzde 65 seviyesinde gerçekleşen enflasyonun, 2024 tahmininin yüzde 44 olduğunu hatırlattı ve 2025 Ekim ayı itibarıyla bu oranın yüzde 32,9'a gerilediğini belirtti.

DEZENFLASYON SÜRECİ DEVAM 

Bakan Şimşek, açıklamasında dezenflasyon sürecinin temel hedefleri olduğunu yineledi. Bu süreçte zaman zaman geçici dalgalanmalar yaşanabileceğini ifade eden Bakan, genel tablonun ve ana trendin değişmediğini vurguladı. Şimşek, küresel piyasalardan ve yurt içindeki yapısal destekleyici koşullardan aldıkları güçle, dezenflasyon sürecinin aralıksız bir şekilde devam etmesini öngördüklerini kaydetti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER