Saniyeler İçinde Yıkılan Binanın Hukuki Sürecinde Gözler Eylül Ayına Çevrildi
ASAYİŞMalatya’da 6 Şubat depremlerinde saniyeler içinde yıkılarak aralarında sporcuların da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Kırçuval Otel davası, dosyanın bilirkişiden dönmemesi nedeniyle 11 Eylül 2026 tarihine ertelendi.
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde 21 kişinin hayatını kaybettiği Kırçuval Otel davası, dosyanın bilirkişiden dönmemesi nedeniyle 11 Eylül 2026 tarihine ertelendi. Depremin derin izler bıraktığı kentte, kamuoyunun yakından takip ettiği davanın görülmesine Malatya adliyesinde devam edildi.
SPORCULARIN DA BULUNDUĞU YİRMİ BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde saniyeler içinde yıkılan Kırçuval Otel’e ilişkin davanın yargılama sürecinde önemli bir aşama geride kaldı. Aralarında Malatya Büyükşehir Belediyespor’a bağlı 6 voleybolcu ile 4 ampute futbolcunun da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybettiği davada, 11 sanık tutuksuz olarak yargılanmaya devam ediyor.
ON BİR SANIK HAKKINDA BİLİNÇLİ TAKSİR SUÇLAMASI
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otelin ilk işletmecileri A.M.P. ve F.P., 2012 yılından sonra işletmeyi devralan S.K. ile Z.K., fenni mesul ve şantiye şefleri S.Y. ile F.A., statik tadilat proje müellifleri H.D. ve İ.Y. ile kamu görevlileri M.B., A.Y. ve M.H.B. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma" suçundan ceza talep ediliyor.
DURUŞMA EYLÜL AYINA ERTELENDİ
Son duruşmaya taraf avukatlarının mazeret bildirerek katılmadığı öğrenilirken, iddia makamı dosyadaki eksik hususların bir an önce giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, dosyanın bilirkişiden dönüşünün beklenmesine ve tutuksuz yargılanan sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin aynen devamına karar vererek davayı 11 Eylül 2026 tarihine erteledi.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir