Sarıgül, TOKİ Konutlarındaki Sorunları Tek Tek Sıraladı
POLİTİKACHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Malatya’da hem inşaat sektörünün hem de kayısı üreticisinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek destek çağrısı yaptı. TOKİ konutlarındaki kalite sorunlarını ve tarımda yaşanan kayıpları gündeme taşıyan Sarıgül, “Bu sorunlar Ankara’nın gündemine girmeli” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni (MİMDER) ziyaret ederek inşaat ve tarım sektörlerinin yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. CHP İl Başkanı Barış Yıldız ve parti yöneticileriyle birlikte Malatya’da saha çalışmalarına katılan Sarıgül, kentteki ekonomik zorlukların çözümü için destek çağrısında bulundu.
TOKİ KONUTLARINDAKİ KALİTE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Sarıgül, deprem sonrası TOKİ tarafından yapılan konutların tesliminde yaşanan problemleri anlatarak, “Vatandaş musluğu açtığında elinde kalıyorsa bu malzeme kalitesini sorgulamamız gerekir. Yollar, altyapı, ulaşım tamamlanmadan teslim edilen evler yurttaşımıza yük oluyor” dedi. İnşaat maliyetlerinin güncellenmediğini de vurgulayan Sarıgül, müteahhitlerin hak ettiği şekilde desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
KAYISI ÜRETİCİLERİNE UZUN VADELİ DESTEK ÇAĞRISI
Tarım sektöründeki krize de değinen Sarıgül, özellikle don olaylarının kayısı üreticisini perişan ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bir vatandaş ineğini satıyorsa orada umut tükenmiştir. Tohum, gübre, mazot desteği verilmeden tarım ayakta kalamaz. Ata tohumuna dönüş şarttır.” Sarıgül, çiftçilere en az 5 yıl süreyle devlet desteği sağlanması gerektiğini dile getirdi.
MİMDER YERİNDE DÖNÜŞÜM DESTEKLERİNİ YETERSİZ BULDU
MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ise 6 Şubat depremleri sonrası en ağır yükün inşaat sektörünün omuzlarında olduğunu belirtti. Yerinde dönüşüm kapsamında verilen 700-750 bin TL’lik desteklerin bugünkü maliyetleri karşılamadığını ifade eden Bülbüloğlu, hem müteahhitlerin hem de konut bekleyen vatandaşların mağduriyet yaşadığını söyledi.
MALATYA’NIN SESİ MECLİS’E TAŞINACAK
CHP heyeti, Malatya’daki saha çalışmalarını iki gün boyunca sürdürdü. Sarıgül, “Biz tatilde değiliz, sahadayız. Malatya’dan aldığımız tüm talepleri Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e sunacağız. Malatya’nın sesi artık Ankara’da daha gür çıkacak” sözleriyle temaslarını sonlandırdı.
KAYNAK: AHA
İlginizi Çekebilir