© Malatya Time

Sebze Fiyatlarından Kaçan Darende Pazarına Koştu

Malatya’nın Darende ilçesinde tırmanışa geçen sebze fiyatları, vatandaşı kendi üretimini yapmaya zorladı. Kapalı pazarda kurulan fide tezgahları, hem tasarruf etmek hem de doğal beslenmek isteyen vatandaşların akınına uğradı.

Malatya’nın Darende ilçesinde artan sebze fiyatları nedeniyle vatandaşlar, mutfak masraflarını düşürmek için kendi üretimini yapmaya yöneldi. Darende merkezde bulunan kapalı pazarda satışa sunulan sebze fidelerine olan ilgi her geçen gün artarken; özellikle domates, salatalık ve biber fideleri en çok tercih edilen ürünler arasında ilk sırada yer aldı.

VATANDAŞ TASARRUF VE DOĞAL ÜRÜN PEŞİNDE

Fide satıcısı İsmail Yılmaz, havaların bu yıl geç ısınması sebebiyle üretim sezonuna biraz gecikmeli başladıklarını ifade etti. Sebze fiyatlarındaki artışın halkı doğrudan üretime teşvik ettiğini belirten Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: “Domates başta olmak üzere birçok sebzenin fiyatının artması nedeniyle halk kendi ihtiyacını karşılamak için üretime daha fazla ilgi gösteriyor. Artan maliyetler, vatandaşların hem tasarruf etmek hem de doğal ürün tüketmek amacıyla üretime yönelmesini sağlıyor.”

TEZGAHLARDA ÇEŞİT ÇOK TERCİH BELLİ

Pazar tezgahlarında çok sayıda fide çeşidinin bulunduğunu belirten Yılmaz; domateste çeri, küçük domates, kırık domates, tarla domatesi ve aşılı domatesin ön plana çıktığını kaydetti. Biber çeşitlerinde kapya, salçalık kırmızı biber, yeşil sivri, çarliston, dolmalık ve köy biberinin büyük ilgi gördüğünü aktaran Yılmaz; patlıcanda uzun ve topak, salatalıkta ise sırık, asma ve yer salatalığının tercih edildiğini ifade etti.

TARLA ÜRÜNLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Şu anda ağırlıklı olarak sera ürünlerinin satışta olduğunu dile getiren İsmail Yılmaz, ayın 15’i ile 20’si arasında açık tarla ürünlerinin piyasaya çıkmaya başlayacağını müjdeledi. Tarla domatesi, tarla salatalığı, biber çeşitleri, karpuz ve kavun fidelerinin bu tarihten itibaren tezgahlarda daha yoğun şekilde yer alması bekleniyor. Vatandaşların özellikle daha hızlı gelişen ve yüksek verim sağlayan aşılı fideler ile sera fidelerine yöneldiği gözlemlendi.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER