Sınav Maratonunda Başarının Anahtarı Hizmet İçi Eğitimle Verildi
EĞİTİMYeşilyurt Belediyesi, sınavlara hazırlık kurslarında görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim semineri ile eğitim kalitesini artırmayı ve akademik başarıyı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.
Yeşilyurt Belediyesi, eğitim yatırımları ve nitelikli insan kaynağını güçlendirmeye yönelik çalışmaları kapsamında önemli bir projeye daha imza attı. Belediye bünyesindeki Kültür ve Sanat Merkezlerinde açılan DYK, YKS ve LGS kurslarında görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla "Hizmet İçi Eğitim Semineri" gerçekleştirildi.
AKADEMİSYEN VE UZMANLARDAN EĞİTİM DESTEĞİ
Yeşilyurt Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Gedik Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, alanında uzman isimler katıldı. Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Necati Çobanoğlu ve Doç. Dr. Servet Atik ile eğitim uzmanları Mustafa Şahintürk ve Ferat Dalaman, yaptıkları sunumlarla öğretmenlere rehberlik etti. Seminerde sınav sistemlerindeki güncel değişikliklerden ölçme ve değerlendirme yöntemlerine, etkili ders anlatım tekniklerinden öğrenci motivasyonuna kadar pek çok hayati konu derinlemesine ele alındı.
MESLEKİ MOTİVASYON VE TECRÜBE PAYLAŞIMI
Etkileşimli bir atmosferde geçen programda öğretmenler, sahada karşılaştıkları sorunları dile getirerek çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Bu süreçte katılımcıların mesleki motivasyonlarının arttığı ve eğitim süreçlerine dair yeni bakış açıları kazandıkları gözlemlendi.
BAŞKAN YARDIMCISI DİKENLİ: EĞİTİMCİLERİMİZİ DESTEKLEMEK ASLİ GÖREVİMİZ
Seminerin önemine değinen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, belediye olarak her yıl binlerce genci geleceğe hazırladıklarını belirtti. Dikenli, konuşmasında şunları kaydetti: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerine ulaşmasında en büyük pay, fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Yeşilyurt Belediyesi olarak yalnızca öğrencilerimizi değil, onları yetiştiren eğitimcilerimizi de desteklemeyi asli görevimiz olarak görüyoruz. Bu tür hizmet içi eğitimlerle öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz.”
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir