© Malatya Time

Tarihi An! 300 Bininci Konutun Kurası Malatya’da Çekilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağustos sonunda Malatya’ya gelerek 300 bininci konutun kura çekimine katılacağını açıkladı. Programda Merkez Çarşı inşaat alanının da ziyaret edilmesi bekleniyor.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Malatya’yı heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu. Ölmeztoprak, ağustos ayı sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 300 bininci afet konutunun kura çekiminin Malatya’da yapılacağını belirtti.

MERKEZ ÇARŞI İNŞAAT ALANI PROTOKOLDE

Ziyaret programında şehrin yeniden ayağa kalkmasında simge haline gelen Merkez Çarşı inşaat alanının da önemli bir durak olacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyeceği belirtildi.

YENİDEN İNŞA VE İHYA MESAJI

Milletvekili Ölmeztoprak, bu buluşmanın Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine duyulan güvenin bir göstergesi olacağını ifade ederek, "Bu büyük dönüşümün kalbinde kararlılık ve umut var," dedi.

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

6 Şubat depremlerinden ağır yara alan Malatya’da afet konutları ve çarşı projeleri, devletin tüm gücüyle yürüttüğü yeniden yapılanma sürecinin en önemli adımları arasında yer alıyor. 300 bininci konutun kurasının Malatya’da çekilecek olması, şehrin bu süreçteki stratejik konumunu da gözler önüne seriyor.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER