Tarım Sigortasız Üreticilere 6 Milyar Lira Destek Daha!
EKONOMİTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kötü hava şartlarından etkilenen üreticilere yönelik zirai don destek ödemelerinin devam ettiğini açıkladı. Bakan, toplamda 20 milyar 423 milyon lira destek sağladıklarını ve 6 milyar 495 milyon liralık yeni bir ödeme gerçekleştirdiklerini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kötü hava koşullarından etkilenen üreticiler için zirai don destek ödemelerinin devam ettiğini duyurdu. Bakan Yumaklı, bugüne kadar yapılan ödemelerin toplam miktarını açıkladı ve yeni ödeme programına ilişkin detaylar verdi.
TARIM SİGORTASI OLMAYAN ÜRETİCİLERE DESTEK!
Bakan Yumaklı, Tarım sigortası bulunmayan ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilere 6 milyar 495 milyon lira ek ödeme yapıldığını belirtti. Bu ödeme, önceki desteklerin devamı olarak yapılırken, toplamda 20 milyar 423 milyon liralık zirai don desteği sağlanmış oldu.
ZİRAİ DON KAPSAMINDA ÖDEMELER DEVAM EDECEK
Yumaklı, açıklamalarında zirai don kapsamındaki ödemelerin süreceğini belirterek, üreticilere sağlanan maddi desteğin önemini vurguladı. “Üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz ve bu desteklerin artarak süreceğini belirtiyoruz” dedi.
DESTEKLE MALİ YÜKÜNÜ AZALTMAK AMAÇLANIYOR
Zirai don nedeniyle ciddi maddi kayıplar yaşayan üreticiler için bu desteklerin büyük önem taşıdığını ifade eden Yumaklı, ödemelerin üreticilerin mali yükünü hafifletmeye ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemeye yönelik olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ
İlginizi Çekebilir