© Malatya Time

Tecde Mahallesi'ne Modern Dokunuş! Yedinci Taziye Evi İçin İmzalar Atıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, ilçeye kazandırılacak 7. taziye evi için hayırsever Ramazan Kurt ile iş birliği protokolü imzaladı. Tecde Mahallesi'nde inşa edilecek olan taziye evi, vatandaşların acı günlerinde bir araya gelebileceği modern bir alan olarak hizmet verecek.

Yeşilyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik vizyonu çerçevesinde ilçedeki taziye evi ağını genişletmeye devam ediyor. Tecde Mahallesi’nin modern gelişimine büyük katkı sunması beklenen 7. taziye evi için Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamında resmi imza töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve hayırsever iş insanı Ramazan Kurt, hazırlanan protokolü imzalayarak projenin startını verdi.

ÖRNEK VE ÇOK DEĞERLİ HİZMETLER

İmza törenine katılan Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, projenin mahalle sakinleri için taşıdığı öneme değinerek şu ifadeleri kullandı: “Bugün gerçekten çok hayırlı ve güzel bir imzaya tanıklık ettik. İlçemize kazandırılan taziye evlerinden birinin mahallemizde inşa edilecek olması bizleri son derece mutlu etti. Hayırseverlerimize de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İş insanlarınımızın bu konudaki gayretlerini görüyor, yaptıkları bu anlamlı hizmetlerle hayır duaları aldıklarına şahit oluyoruz. Bu durum bizleri ayrıca gururlandırıyor. Taziye evleri konusunda aslında geç kalınmış bir ihtiyacı bugün hızla karşılıyoruz. Yeşilyurt Belediyemizin öncülüğünde ilçemizin farklı noktalarına kazandırılan taziye evleri, örnek ve çok değerli hizmetlerdir. İlçemizin sosyal yapısının güçlenmesi ve kalkınması adına önemli yatırımlardır. Bu vesileyle başta belediyemiz olmak üzere tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

SAYIN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER

Projenin yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Ramazan Kurt ise törende yaptığı kısa ve öz konuşmada duygularını şu sözlerle paylaştı: “Hadis-i şerifte de belirtildiği gibi, hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir. Bu anlamlı hizmeti gerçekleştirmemize vesile olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

MODERN TAZİYE EVLERİ İÇİN KARARLI ADIMLAR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yerel yönetim olarak şehrin dört bir yanını modern tesislerle donatma hedefinde olduklarını vurguladı. Başkan Geçit, sürece dair şu bilgileri paylaştı: “İlçemizin 7. Taziye Evini Tecde Mahallemizde vatandaşlarımızla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımızla birlikte, şehrimizin dört bir tarafına modern taziye evleri kazandırmak için kararlı adımlar atıyoruz. Bu süreçte hayırseverlerimizin çok büyük destekleri var.”

15 TAZİYE EVİ KAZANDIRACAĞIZ

Yeşilyurt genelindeki hedeflerini de açıklayan Başkan Geçit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehrimizin önemli iş insanlarından, Miram Otomotiv’in sahibi Ramazan Kurt’un öncülüğünde Tecde Mahallemize kazandırılacak taziye evinin protokolünü imzaladık. İlçemizin nüfus bakımından en kalabalık mahallelerinden olan Tecdemizin her yönden gelişimi bizim için önemlidir. Taziye evimiz şehrimize, ilçemize ve Tecde Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Böylesine anlamlı bir hayra vesile olan Ramazan Kurt’a, bu hayır seferberliğinde bizleri kendisiyle buluşturan 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz Sayın Remzi Yaşar’a ve imza törenine katılan Muhtarımız Ali Yiğit’de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Başkan Geçit ayrıca, toplamda 15 taziye evi inşa etmeyi planladıklarını, Özalper ve Topsöğüt mahallelerindeki tesislerin Kurban Bayramı’ndan sonra hizmete açılacağını müjdeledi.

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER