© Malatya Time

TOKİ, 16 İlde Tamamladığı 7 Bin 358 Konutu Hak Sahiplerine Teslim Etti

TOKİ, Temmuz ayında aralarında Malatya'nın da bulunduğu 16 şehirde toplam 7 bin 358 sosyal konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti. Güvenli, depreme dayanıklı ve mahalle kültürünü yaşatan projelerle binlerce aile sıcak yuvasına kavuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleri kapsamında Temmuz ayında 16 ilde inşası tamamlanan 7 bin 358 konutu hak sahiplerine teslim etti.

DAR VE ORTA GELİRLİLER YENİ YUVALARINA KAVUŞTU

Ağrı, Ankara, Aksaray, Bartın, Burdur, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Mersin, İstanbul, İzmir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Ordu ve Uşak’ta tamamlanan projelerde hak sahipleri, yeni ve güvenli yaşam alanlarına taşındı.

YATAY MİMARİ VE GÜVENLİ YAPILAR

TOKİ projeleri, en fazla 4-5 katlı olarak inşa edildi ve mahalle kültürünü koruyacak şekilde tasarlandı. Radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yapılan yapılar, depreme karşı dayanıklılık açısından örnek teşkil ediyor.

SADECE KONUT DEĞİL, YAŞAM ALANI

Projelerde sadece konutlar değil; aynı zamanda okul, cami, sağlık ocağı, çocuk oyun parkı, açık hava spor alanı, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi sosyal donatılar da yer alıyor. Yeşil alan ve peyzaj düzenlemeleriyle konut bölgeleri ferah ve yaşanabilir hale getirildi.

ON BİNLERCE AİLE SIRADA

TOKİ’nin farklı illerdeki şantiyelerinde çalışmalar hızla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda teslim edilecek projelerle birlikte, on binlerce ailenin daha ev hayali gerçeğe dönüşecek.

KAYNAK: TOKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER