© Malatya Time

Üç aylar başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı dini günler listesini yayımladı. Yayımlanan listeye göre üç aylar 25 Şubat 2020’de yani bugün başlıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA

Mübarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç aylar içerisinde Regaip Kandili Miraç Kandili, Beraat Kandili ve Kadir Gecesi yer alır. Peki üç aylarda neler yapmalı? İşte Diyanet dini günler listesi ve detaylar…

3 AYLARIN ANLAMI NE?

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan üç aylar Müslümanlar için kutsal aylardır. Bu aylar dini olarak arınma aylarıdır. İslam'da 3 aylar bin aydan daha hayırlı olarak görülür. 3 aylar orucu da birçok kişi için önem taşıyor.

KANDİL TARİHLERİ

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 2020 yılında 25 Şubat'ta başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilecek. Bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat olacak.

21 Mart'ta ise Miraç Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edilecek. Şaban ayı ise 25 Mart'ta başlayacak ve 7 Nisan'da Berat Kandili ihya edilecek.

On bir ayın sultanı Ramazan 24 Nisan'da başlayacak ve bu ay içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

NELER YAPMALIYIZ?

- Diğer zamanlara göre daha çok oruç tutmak.

- Üç Aylar müddetince her gün kelime-i tevhîdi bin defa söylemek. Selef-i salihînin tatbikatı var. Âdât-ı İslâmiyye'dendir.

- Daha çok Kur'an-ı Kerim okumak. (Üç Aylar'da her harf-i Kur'anînin sevabının birden yüze, bine ve binlere çıktığını hatırdan çıkarmamak.)

- Cevşenü'l-Kebîr'e devâm etmek.

- Risale-i Nur'un tevhîd ve haşirle ilgili derslerini bu aylarda daha çok dikkatli ve mütefekkirâne okumak.

- Gece namazı, teheccüd ve diğer ibadetlerimizi artırmak.

- Namazlarımızı câmide, cemaatle, vaktin evvelinde, ta'dîl-i erkâna riâyet ederek, huşû' içinde kılmak.

- Namaz tesbîhâtını asla ihmâl etmemek. (Kısa ve uzun tesbîhât).

- Derslerde îmanî mes'eleleri müdakkikâne ve mütefekkirâne okumak ve mütalâa etmek. (Lâhika mektubları özeldir. Bu sebeble umumî derslerde tevhîd, haşir gibi imanî derslerin yerinde okumamak. Hususî, ara-sıra, ihtiyaç halinde okunabilir.)

- İbâdeti, hayr u hasenâtı bu aylarda artırmak, fırsatı iyi değerlendirmek, tevbe edip, Ellah'tan af dilemek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER