Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
GÜNDEMMalatya Valisi Yavuz, deprem sonrası şehrin normalleşmesi için yeni konutların ve iş yerlerinin aktif olarak kullanılmasının önemine dikkat çekti. Basın mensuplarına ve Malatyalılara iş birliği çağrısında bulunan Yavuz, “Sürekli mağduriyet algısı üzerinden şehri normalleştiremeyeceğimizi, psikolojiyi düzeltemeyeceğimizi hatırlatmak istiyorum” dedi.
Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinin devam ettiği Malatya’da, şehrin sosyal ve psikolojik açıdan normalleşmesi de gündeme geldi. Vali Yavuz, yeni konutların ve iş yerlerinin aktif olarak kullanılmasının önemine dikkat çekerek basın mensuplarına ve Malatyalılara iş birliği çağrısında bulundu.
YENİ KONUTLARIN VE İŞ YERLERİNİN KULLANIMI ÖNEMLİ
Deprem sonrası Malatya’da fiziksel yeniden yapılanmanın yanı sıra sosyal ve psikolojik normalleşmenin de önem taşıdığını belirten Yavuz, yeni konutların ve iş yerlerinin aktif kullanıma geçmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Şehrin normalleşme sürecinde iş yerlerine taşınılmasının ve yeni konutların kullanılmasının önemine değinen Yavuz, bu süreçte ortak çabanın gerekliliğine dikkat çekti.
“ŞEHRİMİZİN NORMALLEŞMESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”
Malatya’nın normalleşmesi için basın mensuplarının ve vatandaşların desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Yavuz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizin normalleşmesi için iş yerlerine taşınılması, yeni konutların aktif olarak kullanılması için iş birliğiyle çalışıyoruz. Siz değerli basın mensuplarımızdan ve Malatyalı hemşehrilerimizden Malatya’nın normalleşmesi konusunda verdiğiniz desteğe devam etmenizi çok önemli görüyorum. Sürekli mağduriyet algısı üzerinden şehri normalleştiremeyeceğimizi, psikolojiyi düzeltemeyeceğimizi hatırlatmak istiyorum”
Yavuz’un açıklamasında, Malatya’nın normalleşme sürecinde yeni konutların ve iş yerlerinin aktif kullanımıyla birlikte toplumsal desteğin de önem taşıdığı mesajı öne çıktı.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir