© Malatya Time

Yarın okullar tatil mi? 12 Haziran Cuma okul var mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 13 Haziran’da yapılacak LGS kapsamındaki merkezi sınav öncesinde, okullardaki hazırlıkların tamamlanabilmesi amacıyla 12 Haziran Cuma günü tüm okulların idari izinli sayılacağını açıkladı. Sınavda ayrıca bu yıl ilk kez beslenme paketi tercihine göre salon ayrımı uygulaması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, cumartesi günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Toplam 1 milyon 22 bin 658 adayın katılımıyla düzenlenecek büyük sınav öncesinde, okulların hazırlık süreci için yeni bir adım atıldı.

OKULLAR CUMA GÜNÜ İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Bakan Yusuf Tekin, 13 Haziran'da yapılacak olan sınavın sorunsuz bir şekilde organize edilebilmesi amacıyla, sınavdan bir gün önce yani 12 Haziran Cuma günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Eğitim ve öğretimin aksamaması ve sınav salonlarının hazır hale getirilmesi için bu kararın alındığını belirten Bakan Tekin, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin o gün izinli olacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Hazırlıkların yapılabilmesi için, eğitim-öğretimin devam ettiği cuma günü bir gün idari izin verdik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, bütün kurumlarımız bir gün idari izin almış oldular. Biz de sınavın yapılacağı okullarda hazırlıkları yapacağız"

LGS SINAVINDA BESLENME PAKETİ İLE BİR İLK YAŞANACAK

Öte yandan, bu yılki LGS'de öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren yeni bir uygulama ilk kez hayata geçirilecek. Sınav gününde, velilerin onay durumuna bağlı olarak öğrencilere beslenme paketi dağıtımı yapılacak. Bu yeni uygulama kapsamında, beslenme paketi talep eden öğrenciler ile istemeyen öğrenciler sınav esnasında farklı salonlarda oturarak sınava katılım sağlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER