© Malatya Time

YAZ TATİLİNE KAÇ GÜN KALDI, Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

16 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okulların kapanış tarihini gündemine aldı. Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planlaması yapmaya hazırlananlar yaz tatili takvimini öğrenmek istiyor.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Bu yıl ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ilk ders zili 11 Eylül’de çaldı. Öğrenciler Kasım ayında ilk ara tatilini yaparken Ocak-Şubat ayları arasında ise Sömestr tatili tamamlandı.

İkinci dönemde ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Yoğun ve yorucu geçen öğrenciler için eğitim öğretim yılı faaliyetleri 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Haziran’ın ikinci haftasının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak.

2023-2024 YAZ TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 14 Haziran’da yaz tatili başlayacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Önümüzdeki yılın detaylı takvimi dönem başlamadan duyurulacak. Takvim ile birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili programı belli olacak.

MERKEZİ SINAVLAR HAZİRAN’DA YAPILACAK

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi Merkezi sınavı 2 Haziran Pazar günü organize edilecek.

Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olarak üç farklı oturumda yapılacak üniversite sınavı 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER