© Malatya Time

Yeni MalatyasporÂ'un başarısızlığı için duacı olanlar var!..

Malatyalıların başarılı olmasını istemeyen bazı Malatyalıların varlığından haberiniz var mı? Evet evet, soruyu yanlış okumadınız. Malatyalıların başarılı olmasını istemeyen Malatyalılar var. Bugünkü yazımızın konusunu bu minval üzerine kurmamızın haklı sebepleri olduğunu yazımızın devamında göreceksiniz.

Yıllarca Malatya'nın nimetlerinden istifade etmiş, Malatya'nın nimetleriyle bir yerlere gelmiş ve Malatya'nın nimetleriyle bir yerlere geldiğini zannederek yaşamış bir güruh var Malatya'da.

"NE OLURSA OLSUN BENİM OLSUN" MANTIĞI

Bu güruh, “Ne olursa olsun benim olsun” mantığıyla hareket ediyor. Bunların Malatya'nın veya Malatyalı'nın menfaatini düşündüğünü kimse söyleyemez.

Malatya'ya yapılan her yatırıma, üst üste konulan her taşa muhalefet ettikleri dikkatli gözlerden kaçmaz.

Sevgi Evleri ve Konukevi gibi 2 tane güzel icraatı bile eleştiren bu güruh, İstanbul'da yaşayan Malatyalıların alın terleriyle kazandıkları paraları Malatya'ya yatırıyor olmalarını takdir etmek bir yana eleştirecek bir şeylerini buluyorlar. Yıllarca Malatya'da yaşamışlar, Malatya'nın dışında bir dünyanın olduğunun farkına dahi varamış bu güruh, kendi menfaatine olmayan herşeye muhalefet ediyor. Bu insanlar İstanbul'daki Malatyalıları eleştirmekle varlıklarını hissettirmeye çalışıyorlar.

YAĞDANLIKLAR!

“Yıllardır Malatya'nın nimetlerinden istifade ediyorum ama Malatya'ya ne verdim” diye muhasebe yapamayan bu güruh, yağdanlıklarının gazıyla hareket ediyor. Kendini gazeteci olarak lanse eden ancak gazeteciliği “Yağdanlık”la karıştıran bu kendini bilmezlerin verdiği gaz Malatya'ya faydadan çok zarar getiriyor.

Bu yağdanlıkların son icraatıyla ilgili bir örnek te verelim bu arada. Yeni Malatyaspor malum olduğu üzere yeni bir yönetimle yola devam kararı aldı. İstanbul'daki Malatyalıların yakından tanıdığı işadamı Adil Gevrek, kulübün yeni başkanı oldu. Adil Gevrek yönetimi alır almaz, Malatya'nın yağdanlıkları hemen harekete geçti. Eleştirelerin ardı arkası kesilmedi. Eleştirdiklerini de bir kenara bırakırsak Adil beyin soyadıyla dalga geçme boyutuna kadar gittiler. Adil Gevrek'in aday olmasıyla birlikte başlayan eleştiri bombardımanında tanımadıkları biri hakkında yargısız infaza kalkışan bu yağdanlıklara en güzel cevap geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu'ndan geldi. “Spor Toto 2. Lig'de 4 yıldır mücadele eden Yeni Malatyaspor, yine Beyaz Grup'ta mücadelesine devam edecektir.” cümlesi herşeyin özeti gibiydi.

MALATYA'YA NE KAZANDIRDINIZ?

Geçtiğimiz 4 sezon boyunca 2. Lig'den bir üst lige çıkamayan Yeni Malatyaspor, belediyenin yönettiği bir takımdı. Belediye bu zaman zarfından 27 milyon lira gibi korkunç bir rakamı harcadı ama bu yeterli olmadı. Malatya'nın yağdanlıkları ve onların velinimetleri  Yeni Malatyaspor'un neden bir üst lige çıkamadığını hiç sorgulamadı. Ne zaman ki Adil Gevrek ve yönetimi işbaşına geçti, aldılar sazı ellerine vurdular sazın teline. Bir sürü eleştiri ve ardından gelen hakaretamiz sözler “Malatya'ya ne kazandırdı” derseniz, “Kocaman bir sıfır” deriz.

Burada Adil Gevrek'in ya da yönetimindeki bir başka ismin avukatlığını yaptığımızı da iddia edeceklerdir. Ancak biz de peşin peşin söyleyelim. Eğer sizlerin yaptığınız gibi Yeni Malatyaspor'u batırmaya çalışanlar şu anki yönetim olursa, onları da en ağır bir şekilde eleştireceğimzden kimsenin kuşkusu olmasın.

BELEDİYE BAŞKANININ MÜDAHALESİ

Yeni Malatyaspor'un yönetimi derken aklımıza eleştirecek bir şey de geldi. Onu da söyleyelim kimsenin içinde kalmasın. Mevcut yönetime belediye başkanı tarafından monte edilen bir ismin seçtiği teknik direktör meselesi var. Teknik Direktör Cafer Aydın'ın bildiğimiz kadarıyla Yeni Malatyaspor'dan daha üstün bir takımı çalıştırmışlığı yoktur. Ayrıca müsabaka esnasındaki hareket ve tavırlarıyla seyirciyi tahrik eden bir yapıya sahip. Bunların da ötesinde futbolcularla teknik direktörlük sıfatına yakışmayacak samimiyet anlayışı içinde olduğu iddiaları ayyuka çıktı. Dolayısıyla fazla samimi olan teknik direktörü dinleyecek futbolcu sayısı da azalmış oluyor.

Adil Gevrek yönetimine müdahale hakkını kendinde bulan Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a da bir çift sözümüz olacak. Yıllardır Yeni Malatyaspor'un yönetiminde söz sahibi olduğunuz yetmedi mi? Bırakın artık Yeni Malatyaspor'un yakasını. Yeni Malatyaspor'u önemli yerlere getirdiniz de şimdi Büyükşehir Belediyespor'a mı el attınız? Sayın Çakır'ın müdahalesiyle yönetime giren bir ismin seçtiği teknik direktörü getirmesi, hem Çakır'ın hem de yönetimdeki adamının samimiyetini sorgular hale getirmiştir. Demek ki ne Çakır, ne de adamı Yeni Malatyaspor'un yükselmesini istemiyorlar. Liyakat ve ehliyeti bir kenara bırakıp, ahbap-çavuş ilişkisiyle nereye varacaklarının muhasebesini yaptılar mı? Buradan bizim çıkardığımız sonuç: Adil Gevrek'in başarılı olmasını istemiyorlar.

Adil Gevrek yönetiminin başarısızlığı için duacılar!..

Ayrıca Yeni Malatyaspor'un yönetimine göz kırpan bazı isimlerin de varlığından haberdarız. Bu isimler Malatyaspor'un eski başkanlarından oluşuyor. Efsane olmuş Malatyaspor'u liglerden  düşüren, Türkiye ve Avrupa'ya rezil eden isimler şimdi de Adil Gevrek yönetiminin başarısızlığı için duacı olmuşlar.  Adil Gevrek başarısız olursa, Yeni Malatyaspor'u Süper Lig'e mi çıkaracaklar, yoksa Malatyaspor gibi Bölgesel Amatör Kümeye mi düşürecekler?

Sonuç olarak, zannetmiyorum ki sizin bu oyununuz tutsun. Çünkü Yeni Malatyaspor, sizin bildiğiniz gibi aynı tas aynı hamam değil.

Murad ÇETİN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER