Yeşiltepe’de Sessiz Düdük! Konakspor Sahaya Çıkmayınca Maç İptal Edildi
SPORMalatya 1. Amatör Küme’de kar yağışı nedeniyle bugüne ertelenen Konakspor–Akçadağ Spor karşılaşması, Konakspor’un sahaya çıkmaması üzerine yapılamadı. Hakemlerin ve rakip takımın hazır bulunduğu sahada tutanaklar tutulurken, maçla ilgili son kararı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu verecek.
Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde ligin 7. haftasından kalan kritik erteleme müsabakası, sahalarda nadir görülen bir gelişmeye sahne oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen ve bugün Yeşiltepe sahasında oynanması planlanan Konakspor–Akçadağ Spor karşılaşması, takımlardan birinin sahaya gelmemesi üzerine gerçekleştirilemedi.
KONAKSPOR SAHAYA ÇIKMADI
Karşılaşma için atanan hakem üçlüsü ve Akçadağ Spor kafilesinin maçın oynanacağı Yeşiltepe sahasında hazır bulunduğu öğrenildi. Ancak müsabaka saati gelmesine rağmen Konakspor takımının sahada yer almaması üzerine hakemler maçı başlatmama kararı aldı. Akçadağ Spor tarafının maça odaklanmış şekilde Akyazı’da hazır bulunmasına rağmen mücadelenin başlamaması taraftarlar ve spor camiasında şaşkınlık uyandırdı.
TUTANAKLAR TUTULDU GÖZLER FEDERASYONDA
Müsabaka saatinde sahada sadece bir takımın hazır bulunması üzerine hakem heyeti durumu resmiyete döktü. Gerekli tutanakların tutulduğu ve yaşanan aksaklığın raporlar halinde ilgili birimlere iletildiği bildirildi. Sürecin yönetimi tamamen idari bir boyuta taşındı.
NİHAİ KARARI ASKF VERECEK
Oynanamayan bu müsabakaya ilişkin disiplin süreci ve maçın sonucu hakkındaki kararın Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından verileceği belirtildi. Federasyonun yapacağı değerlendirmenin ardından puan durumunun ve lig takviminin nasıl şekilleneceği netlik kazanacak. Camia, Konakspor’un maça çıkmama nedenini ve federasyonun hükmen galibiyet ya da farklı bir yaptırım kararı alıp almayacağını merakla bekliyor.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir