Yeşilyurt Belediyesi’nden Kültüre Yatırım: Semt Pazarına Kütüphane
ÇEVREYeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Çilesiz Semt Pazarı’nın üst katında yapımı süren kütüphane alanında incelemelerde bulunarak, kütüphaneleri sadece kitap okunan değil, aynı zamanda sosyalleşme ve gelişim mekânları olarak tasarladıklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Çilesiz Semt Pazarı’nın üst katında hizmete açılacak olan kütüphane projesini yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları Sabri Akın ve Cavit Aslan ile birlikte yapılan incelemede, projenin teknik detayları hakkında bilgi alındı.
KÜTÜPHANELER SADECE KİTAPLIK DEĞİL, YAŞAYAN MEKÂNLAR
Başkan Geçit, kütüphaneleri yalnızca kitap okunan alanlar olarak değil; sosyalleşme, öğrenme ve bireysel gelişim için aktif kullanılan mekanlar olarak gördüklerini vurguladı. Her yaş grubuna hitap edecek şekilde tasarlanan bu alanların, şehrin kültürel gelişimine katkı sunacağını belirtti.
BİLGİYE ERİŞİMİN ÖNEMİNE VURGU
“Bilgiye erişimin her geçen gün daha da önem kazandığı bir çağda, kütüphanelerin rolü hiç olmadığı kadar büyük,” diyen Geçit, gençlerin araştıran ve sorgulayan bireyler olarak yetişmelerinde kitapların önemine dikkat çekti. Kütüphaneleri “sessizliğin içinde en güçlü seslerin duyulduğu yerler” olarak tanımladı.
HER YAŞA UYGUN MODERN BİR ALAN TASARLANIYOR
Başkan Geçit, kütüphanenin 7’den 70’e herkese hitap edecek şekilde planlandığını ve kullanıcı dostu, erişilebilir bir yapıya sahip olacağını ifade etti. Gençlerin ders çalışabileceği, vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği bir ortamın oluşturulacağını söyledi.
FİZİKSEL VE SOSYAL DÖNÜŞÜM EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜLÜYOR
“İlçemizi topyekûn ayağa kaldırmak için çalışıyoruz” diyen Geçit, sadece fiziki değil; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da dönüşüm hedeflediklerini dile getirdi. Kütüphane yatırımının bu dönüşümün önemli bir parçası olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir