© Malatya Time

Yeşilyurt İlçesinde On İki Saatlik Su Kesintisi Yapılacak

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan 800’lük isale hattındaki ana vana arızası nedeniyle yarın öğleden sonra su kesintisi yaşanacak. MASKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, İkizce Mahallesi ve TOKİ bölgesini kapsayan kesinti 12 saat sürecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), abonelerini yarın gerçekleştirilecek olan planlı su kesintisine karşı uyardı. Şehrin önemli su taşıma hatlarından birinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle, belirli bölgelerde su arzına geçici süreyle ara verilecek.

ARIZANIN NEDENİ VE SAAT ARALIĞI

MASKİ tarafından yapılan resmi açıklamada, kesintinin "800’lük isale hattında oluşan ana vana arızası" nedeniyle zorunlu hale geldiği belirtildi. Planlı kesinti, 26 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 15.00’te başlayacak ve 27 Ocak Salı günü saat 03.00’e kadar devam edecek. Yetkililer, onarım çalışmalarının belirtilen saat aralığında tamamlanması için ekiplerin sahada olacağını bildirdi.

KESİNTİDEN ETKİLENECEK YERLER

Su kesintisi özellikle Yeşilyurt ilçesindeki yoğun yerleşim alanlarını etkileyecek. Yapılan duyuruya göre kesintiden etkilenecek mahalle ve bölgeler şunlardır:

Yeşilyurt İlçesi

İkizce Mahallesi

Bölge 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. Etap TOKİ Bölgesi

Abonelerin mağduriyet yaşamamaları adına kesinti öncesinde gerekli önlemleri almaları tavsiye edildi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER