Yıkılan binaların enkazları kaldırıldıkça boşluklar artarken Malatya tanınmıyor
MALATYA HABERLERİ6 Şubat’taki asrın felaketinde büyük hasar alan illerin başında gelen Malatya’daki yıkım havadan görüntülendi. Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı kent merkezinde enkazlar kaldırıldıkça cadde ve sokaklardaki boş alanlar da genişliyor. Alınan bilgiye göre Malatya'da enkazın yüzde 74'ü kaldırılmış durumda.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan Malatya’da enkazlar kaldırıldıkça oluşan boşluk havadan görüntülendi.
46 BİNİ AŞKIN BİNA AĞIR HASAR ALDI
Drone ile havadan görüntülenen kentte birçok caddede yaşanan yıkım sonrası enkazların kaldırıldığı görülüyor. 169 bin 139 binanın bulunduğu Malatya’da 46 bini aşkın bina ağır hasar aldı. Acil, ağır, orta ve yıkık sayısı 133 bin 47 bağımsız bölümün yer aldığı kentte enkaz kaldırma oranı şu an yüzde 74’lerde.
Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının koordinesinde yıkım ve enkaz kaldırma süreci de devam ediyor. Kamu ve özel sektör tarafından yapılan enkaz kaldırma işlemi sürerken geçici iş yerleri ve konteynerlerin de yapımı hızla sürüyor.
HABER MERKEZİ-MALATYA
İlginizi Çekebilir