© Malatya Time

Yoncalı Sulamasıyla 174 Bin Dekar Arazi Hayat Bulacak!

DSİ tarafından yürütülen Yoncalı Sulaması projesiyle Malatya Arguvan'da 174 bin 650 dekar tarım arazisi modern sulama sistemleriyle suya kavuşacak. 566 kilometrelik boru hattının döşeneceği projeyle üreticiye yılda 1 milyar 202 milyon lira ek gelir, bölgeye ise 17 bin 650 kişilik tarımsal istihdam hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’nın Arguvan ilçesinde yürütülen Yoncalı Sulaması Projesi, bölge tarımı için umut olmaya devam ediyor. Proje tamamlandığında, 174 bin 650 dekar tarım arazisi modern sulama sistemiyle buluşacak.

566 KİLOMETRELİK BORU DÖŞENECEK

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje kapsamında toplam 566 kilometre uzunluğunda boru hattı döşeneceğini açıkladı. Bu altyapı sayesinde kuraklıkla mücadele eden Arguvan Ovası'nda sulu tarım yeniden canlanacak.

1 MİLYAR 202 MİLYON LİRA EK GELİR SAĞLANACAK

Balta, projenin sadece tarlalara su getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda bölge üreticisine yıllık 1 milyar 202 milyon TL ek gelir kazandıracağını ifade etti. Verim artışı ve ürün çeşitliliği ile Arguvan’daki tarımsal ekonomi güçlenecek.

17 BİN 650 KİŞİYE TARIMSAL İSTİHDAM HEDEFİ

Sulu tarım sayesinde sadece ekonomik değil, sosyal faydaların da elde edileceğini belirten Balta, proje kapsamında yaklaşık 17 bin 650 kişiye tarımsal istihdam imkânı sunulmasının planlandığını söyledi.

HER DAMLA DEĞERLİ

Genel Müdür Balta, “Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla, suyun her damlasına sahip çıkıyoruz. Yoncalı Sulaması da bu vizyonun önemli bir parçasıdır,” diyerek çevresel sürdürülebilirliğe vurgu yaptı.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER