Zirai Dondan Sonra Gelen İlk Kayısı Üreticiye Büyük Moral Oldu
EKONOMİGeçen yıl yaşanan zirai don nedeniyle büyük zarar gören ve ürün alamayan Malatya'da, yeni sezonun ilk yaş kayısı hasadı Pütürge ilçesinde dualarla başladı.
Malatya’nın Pütürge ilçesinde, geçen yıl yaşanan zirai don nedeniyle ürün alınamayan kayısı bahçelerinde bu yıl sezonun ilk yaş kayısı hasadı başladı. Bölükkaya Mahallesi’nde bahçe sahibi Abdullah Karakuş’un bahçesinde gerçekleştirilen hasada, AK Parti Malatya İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karakaş da katıldı. Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede vatandaş ziyaretlerinde bulunan Karakaş, hasat yapan üreticilerle birlikte bahçeye girerek kayısı topladı.
ÜRETİCİYE GEÇEN YILIN ARDINDAN BÜYÜK MORAL
Üreticiler, geçen yıl zirai don nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını hatırlatarak, bu yıl alınan ilk ürünün kendileri için moral olduğunu ifade etti. Hasat sırasında üreticilerle sohbet eden Karakaş, kayısının bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirterek üreticilere bereketli ve kazançlı bir sezon temennisinde bulundu.
SEZONUN İLK ÜRÜNLERİ PAZARA ÇIKMAYA HAZIR
Bahçelerde toplanan sezonun ilk yaş kayısıları, iç ve dış pazara gönderilmek üzere hazırlanırken, ilçede hasadın önümüzdeki günlerde yaygınlaşması bekleniyor.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir