1 Ekim Dünya Kahve Günü: Kahve Severler İçin Bir Kutlama Günü

Her yıl 1 Ekim’de kutlanan Dünya Kahve Günü, kahvenin kültürel ve ekonomik önemini vurgulamak amacıyla düzenleniyor. Türkiye, kahve ihracatında 146 ülkeye ulaşırken, son 5 yılda toplam 1,5 milyar dolarlık kahve ithalatı gerçekleştirdi.
Her yıl 1 Ekim’de kutlanan Dünya Kahve Günü, kahvenin kültürel ve sosyal önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanıyor. 2015 yılından bu yana Uluslararası Kahve Organizasyonu tarafından resmî olarak kutlanan bu gün, kahvenin hem kültürel değerini hem de ekonomik etkilerini ortaya koyuyor.
KÜLTÜREL DEĞER VE FARKINDALIK
Dünya Kahve Günü, kahvenin kültürel ve sosyal bir buluşma aracı olarak önemini vurguluyor. Kahve, birçok kültürde sohbetlerin ve sosyal etkileşimin merkezinde yer alırken, bu gün kahve kültürünü kutlamak için bir fırsat sunuyor. Ayrıca kahve üretimi sürecinde sürdürülebilir tarım ve çiftçi haklarına dikkat çekilerek farkındalık oluşturuluyor.
TÜRKİYE'NİN KAHVE İHRACATI 146 ÜLKEYE ULAŞTI
Kahve Günü kapsamında kahvenin ekonomik değeri de vurgulanıyor. Türkiye, geçen yıl 146 ülkeye kahve ihracatı gerçekleştirdi. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Belarus ve Suudi Arabistan en fazla talep gösteren ülkeler olarak öne çıktı. 2024 yılına kadar geçen 8 aylık dönemde ise Belarus, KKTC, Suudi Arabistan ve Azerbaycan, Türkiye'den en çok kahve ithalatı yapan ülkeler arasında yer aldı.
SON 5 YILDA TÜRKİYE'NİN KAHVE İTHALATI 1,5 MİLYAR DOLARI AŞTI
Türkiye, kahve ihtiyacını büyük ölçüde ithalatla karşılıyor. 2020 ile Ağustos 2024 arasındaki dönemde Türkiye, toplamda 1 milyar 504 milyon 122 bin 96 dolar seviyesinde kahve ithalatı gerçekleştirdi. Brezilya, Hollanda ve Almanya, Türkiye'nin en çok kahve aldığı ülkeler olarak öne çıkıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İki Aracın Çarpıştığı Kazanın Ardından Polis İnceleme Başlattı
- Çocukların Korunmasında Ailelere Çağrıda Bulunan Vali Yavuz: Benim Çocuğum Yapmaz Demeyin
- Malatya ve Siirt'te Düzenlenen Yasa Dışı Bahis Operasyonunda Altı Şüpheli Yakalandı
- Elazığ Malatya Karayolunda Minibüs Gübre Yüklü Traktöre Çarptı
- Malatya Valisi Seddar Yavuz Okul Aile Birliği Toplantısında Önemli Mesajlar Verdi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.