dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesajlar yayımlandı.
Narin

 

"MİLLETİN DUYGULARINA TERCÜMAN OUYORLAR"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, haber alma ve iletme özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak adına çok önemli görevleri yerine getirdiğini anımsattı. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtan basının vatandaşlar ile yönetim arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Gürkan, "Basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadır" ifadelerini kullandı.
Basının internet ve sosyal medya ile yelpazesini daha da genişlettiğini vurgulayan Gürkan, "Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, ilimizin sosyal kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Topluma haber aktarımını sağlamak adına gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla ve büyük bir özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÇINAR BASININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bir açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın mesajında ise, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan gazetecilerin fikir, öneri ve tespitlerinden her zaman yararlandıklarını belirterek "Toplumun ortak sesi olan gazetecilerimiz, vatandaşla dünya arasında köprü görevini üstlenmektedir" denildi.
Tarafsız, ilkeli ve basın ahlakını gözeterek toplumu doğru haberlerle bilgilendirmek için çalışmalarını fedakarca sürdüren tüm gazetecilerin gayretlerini takdirle karşıladıklarını belirten Çınar, "Çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisi olan gazetecilik mesleği, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Yeşilyurt'ta ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülen yatırımlar ve projelerimizin hayata geçmesinde, ilçemizin tanıtılması ve markalaşmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde basın mensuplarımızın çok önemli katkıları vardır. Toplumun tüm kesimleriyle olduğu gibi basın mensuplarımızla da güzel bir iletişime sahip olmamız, görüş ve tespitlerine önem vermemiz Yeşilyurt'umuzun gelişmesinde önemli rol oynamaktadır." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER GAZETECİLİĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI 
Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise tarafsız, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin toplumsal gelişmenin sağlanmasında öneminin tartışılmaz olduğunun altını çizdi. Gazeteciliğin topluma doğru bilgiyi aktarmada kutsal bir misyonu olduğunu vurgulayan Güder, "Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin verdikleri mücadeleyi takdir ile karşılıyoruz" dedi.
Güçlü basının güçlü demokrasinin teminatı olduğunu dile getiren Güder, şöyle devam etti:
"Gelişmiş demokrasilerde medya dördüncü kuvvettir. Bu kuvvetin erkler arasındaki objektif duruşu önemlidir. Bu önemli yerde bulunan, ülkemizin ve Malatya'mızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde yürümesine yardımcı olan şüphesiz ki, çalışan gazetecilerimizdir. Biliyoruz ki günümüz dünyasında yerine göre kalem kılıçtan keskin veya kuş tüyünden yumuşaktır. Birlikte şehrimizin dertleriyle dertlendiğimiz, sevinci ile sevindiğimiz, ortak paydamız Malatya olan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aile fertleriyle birlikte kazasız, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat geçirmelerini temenni ederim”

BAŞKAN CÖMERTOĞLU KOLAYLIKLAR DİLEDİ

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında 10 Ocak 1961 tarihinin Türk basın tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,"Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Sadece ulusal değil, yerel bazda da, yönetenlerin icraatlarında daha dikkatli ve sorumlu davranmasını sağlayan en önemli güç hür ve tarafsız basındır. Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biridir. En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin; halkı, doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabaları hiç kuşkusuz takdire şayandır. Bu vesile ile toplumsal sorumluluğunu yerine getiren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı

BARO BAŞKANI HAN BAŞARILAR DİLEDİ 

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Baro Başkanı Han, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan basının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi olduğunu belirterek “Üstlendiği misyonla toplumların sadece haber alma ihtiyacını karşılamakla kalmayan, aynı zamanda kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstelenen basın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir. ” ifadelerine ver verdi.
Görevlerini yerine getirmek için her şartta haber peşinde koşan basının düzenli bir mesaisi olmadan halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadelenin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Han, “Yazılı ve görsel basın fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Basınımız görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, tüm basın emekçilerimize mesleklerini icrada başarılar dilerim” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!