dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2311.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70864.44$

1001 kere maşallah TÖTM!


Malatya, kök hücre ve kemik iliği naklinde Türkiye’de açık ara önde. Malatya’da 1001’inci kök hücre ve kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Üzerinde ‘Bin bir kere Maşallah’ yazan kutlama pastasını kesen Rektör Kızılay, Türkiye’de kök hücre ve kemik iliği naklinde hastanelerinin bin nakli geride bırakarak büyük bir başarıya ulaştığını söyledi.
Narin

 


HABER MERKEZİ-MALATYA
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan Onkoloji Hastanesinde 1001'inci kök hücre ve kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye'de kamu ve üniversite hastaneleri arasında 3 yıldır birinci olduklarını söyleyerek başarıda emeği olan tüm doktor ve sağlık çalışanlarını kutladı.

C_51

1001'İNCİ NAKİL BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Karaciğer naklinde dünya ikincisi olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, kök hücre ve kemik iliği naklinde de 3 yıldır Türkiye'de açık ara birincilik ipini göğüslüyor. Merkez bünyesinde geçtiğimiz Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı 217 yataklı Onkoloji Hastanesinde yer alan kök hücre ve kemik iliği merkezinde önceki gün 1001'inci nakil de başarıyla gerçekleştirildi.

BİN BİR KERE MAŞALLAH
Merkezdeki başarı ise İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve bölüm doktorlarının katılımı ile pasta kesimi yapılarak kutlandı. Üzerinde ‘Bin bir kere Maşallah' yazan kutlama pastasını kesen Rektör Kızılay, Türkiye'de kök hücre ve kemik iliği naklinde hastanelerinin bin nakli geride bırakarak büyük bir başarıya ulaştığını söyledi.
2018 yılında 500'üncü kök hücre naklini Kore Gazisi bir hastaya yaptıklarını anımsatan Kızılay, bugün ise 3 yıl sonra 1001'inci nakli gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Bunun 52'inin çocuk hasta diğerlerinin ise erişkin hastalara nakledildiğini ifade eden Kızılay, “Türkiye'nin en büyük kök hücre ve kemik iliği merkezimiz 25 Ekim'den itibaren Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açıldı. Merkezimiz Türkiye'nin en büyük merkezi konumunda yer almaktadır” dedi.

D_40

AÇIK ARA BİRİNCİ SIRAYI DEVAM ETTİRECEĞİZ
Geride kalan 2020 yılında korona virüs salgınına rağmen 178 erişkin hastaya nakil gerçekleştirdiklerini ifade eden Kızılay, “Son 3 yılda kamu hastaneleri, üniversite hastaneler içerisinde Türkiye'de birinciyiz. Yeni açtığımız merkez ile de artık açık ara birinci sırayı devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK BAŞARILARLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Kök hücre ve kemik iliği naklinin kan kanseri ve önemli kan hastalıklarının tedavisinde kesin bir başarılı metodu olduğunu da kaydeden Rektör Kızılay, “Üniversitemizde bunu başarı ile uygulayan hem erişkin hem de çocuk Hematoloji Bölümü hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onkoloji Hastanemiz büyük başarılara imza atarak yoluna devam ediyor” diye konuştu.

E_27

TÖRENE KATILANLAR
1001'inci nakil için düzenlenen pasta kesim törenine Rektör Kızılay'ın yanı sıra Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur ile bölüm doktorları ve sağlık çalışanları katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!