dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2425.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64297.33$

106 yıl önce bugün!


106 yıl önce bugün!
Tarihin akışı 106 yıl önce bugün değişti. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Malatya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Malatya Valisi Aydın Baruş, 'Çanakkale’de, devrin kibir abidesi olan müstevli güçlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirten sarsılmaz iradeyi ortaya koyan aziz ecdadımızın istinatgahı olan şehadet ruhu, bağımsızlığımıza tasallut eden tüm şer güçlere karşı daima ilham kaynağımız olacaktır' dedi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya Şehitliğinde anma tören düzenlendi. Malatya Valisi Aydın Baruş, "Çanakkale'de, devrin kibir abidesi olan müstevli güçlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirten sarsılmaz iradeyi ortaya koyan aziz ecdadımızın istinatgahı olan şehadet ruhu, bağımsızlığımıza tasallut eden tüm şer güçlere karşı daima ilham kaynağımız olacaktır" dedi.

TÖRENE KATILANLAR
Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda gerçekleşen törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma komutanı Necmi İnce, Baro Başkanı Enver Han ile Gaziler ve Şehit yakınları katıldı.

M_188

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DEDİRDEN SARSILMAZ İRADEYİ ORTAYA KOYDULAR"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin adından Vali Aydın Baruş, Şehitlik özel defterine "Şanlı ecdadımızın canları ve kanlarını uğrunda feda ederek, "Miras bıraktıkları bu toprakların her zerresinin bizlere mukaddes bir emanet olduğunun şuurundayız. Vatanımızı, istiklalimizi, bayrağımızı, bizleri millet yapan değerlerimizi koruma uğrunda atalarımızın bizlere ilham kaynağı olan şehadet ruhunu ilelebed yaşatmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yürekten ifade ediyoruz. Çanakkale'de, devrin kibir abidesi olan müstevli güçlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirten sarsılmaz iradeyi ortaya koyan aziz ecdadımızın istinatgahı olan şehadet ruhu, bağımsızlığımıza tasallut eden tüm şer güçlere karşı daima ilham kaynağımız olacaktır" şeklinde konuştu.

"RUHLARI ŞAD OLSUN"
Vatanı bölmek, milletin iradesini gasp etmek üzerine ihanet planları kuranlar çok iyi bilmelidirler ki, bin yıldır uğrunda sayısız canlar feda edilen bu toprakları ve bağımsızlığı korumak, Türkiye Cumhuriyetini her manada yüceltmek için bu fedakarlık ruhunu tüm benlikle yaşatmakta kararlı olduklarını ifade eden Baruş,"Malatya Şehitliğinde ve yurdumuzun dört bir köşesinde ilahi müjdeye mazhar olarak huzurla yatan şehitlerimiz bu azim ve kararlılığın en güzel ispatıdır. Çanakkale destanını yazan isimsiz kahramanların torunları olarak, bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak, şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri mukaddes değerlerimizi korumak için canla başla çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Çanakkale kahramanlarının ve burada yatan Şehitlerimizin azmi, cesareti ve şehadet aşkı bizlere daima rehber olacaktır. Aziz milletimizin, şan ve şeref tarihine altın sayfalar eklediği bugünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden şanlı gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.
Anıttaki törenin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bırakıp dua etti.

N_99

ARGUVAN'DA TÖREN
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Malatya'nın Arguvan ilçesinde de tören düzenlendi. Nazım Hikmet meydanından bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Kaymakam Gökhan Dolaş, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Burak Ayar, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, daire müdürleri, bazı parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Gökhan Dolaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bu güzel ülkemizin ve ay yıldızlı bayrağımızın birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza borçluyuz. Türk milletinin Çanakkale'de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı vardır. Çanakkale şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

O_37

DARENDE'DE TÖREN
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle Malatya'nın Darende ilçesinde de tören düzenlendi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106 yıl dönümü programı, Darende ilçesi hükümet konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin konması, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve şiirlerin okunması ile başladı.
Törene, Kaymakam Malik Çalışır, Belediye Başkanı Tuncer Çalık, Garnizon Komutanı Ahmet Türk, Emniyet Müdürü Erol Boyraz, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

P_77

EMPATİ İÇİN ÜZÜM HOŞAFI İÇTİLER 

Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yemekleri genelde üzüm hoşafı ve kuru ekmek olması nedeniyle, minik öğrenciler de Atalarına empati için üzüm hoşafı içtiler. Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı İlkokulu 1-F sınıfı öğrencileri Çanakkale Zaferinin yıldönümü kapsamında üzüm hoşafı ve kuru ekmek yediler. Konu hakkında konuşan sınıf öğretmeni Sakine Karagöz, ‘'Amacımız Çanakkale Savaşı'nda savaşan askerlerimizin duygularını çocuklara anlatabilmek, hissettirmekti. Öğrencilerin birçoğu askerleri anlamak için hoşafı yediklerini, ama üzüm hoşafıyla doymadıklarını söylediler. Çocuklar şöyle bir soru yönelttiler. Öğretmenim biz küçücük halimizle doymadık. Kocaman adamlar doymuş mudur acaba? Bu soru bana çocukların empati kurabildiğini çok net bir şekilde gösterdi'' dedi.

R_62

GÜDER'DEN 18 MART'TA ANLAMLI ZİYARET 

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle Altay Kışlası içerisinde bulunan Malatya Şehit ve Gazilerimiz Müzesi'ni ziyaret etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı personellerle birlikte, 2. Ordu İstihkam Alayı Komutanlığı Altay Kışlası içerisinde bulunan Malatya Şehit ve Gazilerimiz Müzesi'ni ziyaret etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette aziz şehitlerimizden geriye kalan eşya ve hatıraları tek tek inceleyen Başkan Güder, Albay Erhan Altunok'un şehitlerimizi anmak için yaptığı duygusal konuşmanın da yer aldığı sine vizyon gösterisini izledi. Başkan Güder, Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalktıktan kısa süre sonra düşen helikopterde şehit düşen Türkiye'nin ilk kadın ilçe Jandarma komutanı Malatyalı Yarbay Songül Yakut'a ait köşeyi ise yakından inceledi.

P_78

GÜDER, ANI DEFTERİNİ DOLDURDU 
12 Aralık 1993 tarihinde Hakkari Dağ ve Komando Tugayına bağlı Çukurca İlçesi Üzümlü Jandarma Sınır Karakolunda vatani görevini yaparken bölücü PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman'ın “Vasiyet” adlı komando şiirini de seslendiren Başkan Güder, gerçekleştirilen bu anlamlı ziyaret sonunda Malatya Şehit ve Gazilerimiz Müzesi'nin anı defterini doldurdu. Güder, anı defterinde şu satırlara yer verdi: “Bugün Çanakkale zaferimizin 106.yıldönümü. Ecdadı rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Emanetinizi canımız pahasına dahi olsa korumaya söz veriyoruz. Rabbim mekanınızı cennet, bizleri de sizlere layık evlat eylesin. Amin.”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ziyaret sonrasında Battalgazi Belediyesi personelleriyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

R_63

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!