dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

13 bin öğrenci eğitimden geçti


13 bin öğrenci eğitimden geçti
Yeşilyurt'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda miniklere bilinçli olarak trafiğe hazırlanmaları için eğitim verildi. Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 15 ay içerisinde 13 bin 500 öğrenciye eğitim verildiğini açıkladı.
Narin

HABER MERKEZİ /MALATYA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 15 ay içerisinde 13 bin 500 öğrenciye ücretsiz olarak teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini söyledi.'Ağaç yaşken eğilir' mantığı ile küçük yaşlardan itibaren çocukları bilinçli olarak trafiğe hazırlamak adına 5 bin 122 metrekare alan üzerinde ilçe sakinlerine hizmet veren Çocuk Trafik Eğitim Parkında, Yeşilyurt ilçesindeki okulların dördüncü sınıflarında okuyan öğrencilerin yanı sıra anaokullarından gelen miniklere hem teorik, hem de pratik olarak trafik kuralları anlatılıyor.

10 BİNİN ÜZERİNDE MİNİK MİSAFİR

Hizmete açıldığı 2016 yılı Ağustos ayından bugüne kadar 13 bin 500 öğrenciyi ağırlayan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonunda 10 binin üzerinde minik misafirlerine trafik kurallarını öğretmeyi hedefliyor.

ÇİZGİ FİLM DESTEKLİ SUNUMLARIYLA ANLATILDI

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndaki eğitim programa katılan Özalper İlkokulu öğrencilerine öncelikle araba ve bisiklet kullanımı ile trafikte dikkat edilmesi gereken konular çizgi film destekli sunumlarla anlatıldı. Teorik bilgilerin ardından trafik parkurunda direksiyon başına geçen öğrenciler, akülü araç ile uygulama trafik kurallarını birebir yaşadı.

GENİŞ BİR ALANDA EĞİTİME TABİ TUTULDULAR 

Benzin istasyonu, tribün, alt ve üst geçitler ve trafik levhalarıyla geniş bir alanda eğitime tabi tutulan çocuklar bir yandan eğlenirken diğer taraftan temel trafik kuralları hakkında bilgiler aldı.Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı ziyaret ederek eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Eğitim Parkı'nın çocukların bilinçli sürücüler olması yolunda önemli bir işlev gördüğünü söylerken, trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesinin önemine dikkat çekti.

13 BİN 500 ÖĞRENCİ MİSAFİR EDİLDİ

Bugüne kadar 13 bin 500 öğrenciyi misafir ettiklerini ve trafik kurallarıyla ilgili teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini belirten Polat, "15 aylık süre içerisinde 11 bin 500 öğrenciyi ağırlayan Trafik Parkımız, 2017-2018 eğitim-öğretim ilk iki ayı içerisinde iki binin üzerinde öğrenciye ücretsiz olarak trafik eğitim verildi. Her yıl en az 10 bin öğrencimizi misafir etmeyi planladığımız eğitim parkımızda ilçemizdeki okullarda eğitim gören ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerine trafik kurallarını hem pratik, hem de teorik olarak anlatılmaktadır. Belli bir program dâhilinde haftanın altı günü bu eğitimler devam ederken, anaokullarımızdan da öğrencilerimizi de bu eğitimlere dahil ediyoruz. Kış döneminin haricinde yaz döneminde de Yaz Okullarından öğrencileri ağırlıyoruz. Dünya Engelliler Haftası nedeniyle özel çocuklarımızı ağırladık, onlara da trafik kuralları anlatıldı, araç kullandılar" dedi.

"BİZLERİ FAZLASIYLA MUTLU EDİYOR"

"Parkımızda eğitime alınan öğrencilerimize öncelikle trafikte uyulması gereken kurallar hakkında uzman personeller tarafından film, video ve görsel materyallerle teorik eğitim veriliyor" diyen Polat "Öğrenciler teorik eğitimlerin ardından trafik parkurunda direksiyon başına geçerek trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar. Parkur içerisinde bulunan alt ve üst geçitler, yaya geçitleri ve kavşakların kullanılmasıyla ilgili bilgiler veriliyor. Çocuklarımızın keyifli bir şekilde bu eğitimlere katılmaları, eğitmenleri dikkatlice dinlemeleri, araç sürerken kurallara uymaları bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir. Çocuklar bu parkta gündelik hayatta her an karşı karşıya kaldıkları trafik ortamını güvenli bir alanda yaşayarak öğrenmiş oluyorlar, temennimiz bu öğrendiklerini hayat boyu tatbik etmeleridir. Böylelikle çocuklarımız öğrendikleri trafik bilgileriyle büyüklerine örnek olacak. Çocukların hepsi bizim göz nurumuzdur, onlara güzel bir gelecek hazırlamak öncelikli görevimizdir" diye konuştu.Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim alan öğrencilerle sohbet eden Polat, daha sonra minik öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!