dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63945.726$

13 ilçede hizmet planları tamam!


13 ilçede hizmet planları tamam!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehrin büyükşehir statüsüyle birlikte hizmet alanının 60 kat artarak 12 bin 312 kilometre kareye ulaştığını anlattı. 13 ilçe, 716 mahalle ve bin 150 mezrada imar, ulaşım, turizm ve jeolojik gibi ana planlar tamamlandığını kaydeden Başkan Çakır, bir kentin kalkınmasının binaların yükselmesi ile değil insanların bilinçlenmesiyle olacağına vurgu yaptı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,belediyenin büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce 212 kilometre karelik hizmet alanının olduğunu belirterek, yeni statü ile birlikte hizmet alanının 60 kat artarak 12 bin 312 kilometre kareye çıktığını söyledi. 3 yıllık büyükşehir sürecinde önemli hizmet ve yatırımlar yapıldığını söyleyen Çakır, Malatya'yı daha da büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

13 İLÇEYE HİZMET GÖTÜRDÜK
Malatya genelinden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi'nin 13 ilçe, 716 mahalle ve bin 150 mezraya hizmet götürdüğünü belirten Başkan Çakır, "İmar, ulaşım, turizm ve jeolojik gibi ana planlar tamamlandı. KUDEB'le kültür varlıklarına sahip çıkıldı, MASKİ'nin 2071 hedefleri doğrultusunda 325 milyon tutarında 2 bin 567 kilometre altyapı hizmeti yapıldı. Kentlere kimlik kazandıran caddelerle ilgili olarak önemli caddeler açtık. Küçük caddeleri bulvar haline getirdik, Güney ve kuzey kuşak yollarının önemli mesafelerini açtık" diye konuştu.

584 KİLOMETRELİK YENİ YOL AÇTIK
Malatya'ya özgü bir çevreyolu düzenlediklerini söyleyen Başkan Çakır, toplamda 3 bin 253 kilometre asfaltlama yapıldığını söyleyerek, "584 de kilometrede yeni yol açtık. Yine 2 bin 342 kilometre yol genişletme çalışmaları, 42 köprü ve 30 adet menfez yaptık. Şire Pazarı, Akpınar ve Bakırcılar Çarşısı'nı düzenledik. 8 adet üst geçit, 15 adet kavşak yaptık" şeklinde konuştu.

HİZMETLERİMİZLE İNSANA DOKUNDUK
Kernek, Kanalboyu ve Hürriyet Parkı'nı düzenlediklerini de hatırlatan Başkan Çakır, "Sanat Sokağı, Sanat Galerisi, Gençlik Merkezi gibi insana dokunan hizmetler yaptık. Kerpiç Evleri ayağa kaldırdık, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı, Kernek Külliyesi, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi projeleri bitirerek hizmete sunduk. 20 civarında çeşme, 3 saat kulesi, yeni Gasilhane ve kapalı spor salonu yaptık. Başta amatör spor kulüpleri olmak üzere spora ve sporcuya da önemli destekler verdik" diye anlattı.

DAHA BÜYÜK BİR MALATYA HEDEFLİYORUZ
Başkan Çakır şöyle konuştu: "Bu hizmetlerin yanı sıra ilçeler garajı, Doğu ve Arapgir Garajı, 2 adet ilçe mezbahanelerini hizmete geçirdik. Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiğimiz trambüsle günde 30 bin yolcu taşıdık. Çöpten ve güneşten elektrik üreten santraller kurduk. Yaptığımız fuarlarla ilimize katkı sunduk. Tüm bu projeler Malatya'ya ve Malatyalılara hayırlı uğurlu olsun. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Amacımız daha büyük ve daha iyi bir Malatya"

KENT BİLİNÇLE KALKINIR
Bir kentin kalkınmasının binaların yükselmesi ile değil insanların bilinçlenmesiyle olacağını kaydeden Başkan Çakır, toplantı sonunda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Çakır, ayrıca önümüzdeki günlerde yeni yapacakları projeler ile ilgili olarak da bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Nikah Sarayında düzenlenen basın toplantısına, Başkan Çakır'ın yanı sıra, Genel Sekreter Ercan Turan, genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları ve basın mensupları katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!