dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2307.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70882.07$

15 Temmuz Demokrasi Zaferi coşkuyla kutlandı


15 Temmuz Demokrasi Zaferi coşkuyla kutlandı
Malatya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıl dönümü dolayısıyla Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıl dönümü dolayısıyla Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. 

KENTTE ETKİNLİK YAPILDI
15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yaptı. 

7003_14

YÜRÜYÜŞE KATILANLAR
Milli Birlik yürüyüşüne Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Belediye Başkanları, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

7002_23

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Mehteran ekibi öncülüğünde kol kola giren protokol üyeleri ve vatandaşlar İnönü Kapalı Çarşı üstündeki etkinlik alanına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. 

7001_46

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Malatya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Valilik önü 15 Temmuz meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehtaran Takımı sahne aldı. 

7000_71

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI MEYDANA YANSITILDI
Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanındaki konuşması da sinevizyon eşliğinde meydana yansıtıldı. 
Vali Aydın Baruş, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin terörle başarılı şekilde mücadele ettiğini ancak ülkenin her geçen gün güçlenmesini hazmedemeyen şer odaklarının da bulunduğunu belirtti. 

7001_47

"ŞER GÜÇLERİ MİLLETİMİZİ İÇERDEN VURMAYI PLANLADI"
"Türkiye'ye savaşla, bölücü terör maşasıyla boyun eğdiremeyeceğini anlayan şer güçleri bu sefer milletimizi içeriden vurmayı planladı" diyen Baruş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "FETÖ denen terör örgütünü kullanarak seçimle gelmiş iktidarı ve devletimizin temel kurumlarını halkımızın gözünde örseleyerek, devletin kurumlarına olan güveni yok ederek bu amaçlarına ulaşmak istediler. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken telefonlarını dinleyen, MİT Teşkilatımıza baskın yapan, Gezi olaylarını ateşleyen, 17-25 Aralık yargı darbesini organize eden, MİT tırlarını Hatay ve Adana'da durdurarak mazlumlara giden yardımı teröristlere yardım olarak gösteren, devletin en gizli toplantılarındaki sırları ifşa eden, böylece Türkiye'yi dünya kamuoyu gözünde itibarsız hale getirmeye çalışanlar işte bu şer odakları ve bu odakların iş birlikçisi olan FETÖ'ydü." 

7002_24

GAZİ KOŞAR'A HEDİYE VERİLDİ
Programda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar da birer konuşma yaptı. 
Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan polis memuru Ömer Faruk Koşar'a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop adına hediye verdi. 

7003_15

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ

Program kahramanlık türküleri ile devam etti. 

7004_2

İLÇELERDE DE 15 TEMMUZ UNUTULMADI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Malatya'nın Arguvan, Darende ve Doğanşehir ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016'da düzenlediği hain darbe girişiminde şehit olanlar için Darende ilçesinde Çarşı Camisi'nde mevlit okundu. Daha sonra ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince ve Belediye Başkanı İsa Özkan ile birlikte ilçe protokolü şehitliği ziyaret etti. İlçe meydanında ise Darende Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü programı düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması canlı olarak izlendi. 

7000_73

ŞEHİTLERİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Devletimizi, milletimizi birlik ve berberlik içerisinde yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Bu hain darbe girişimi planlanırken bir takım sebepleri göz ardı ettiler. Biz bin yıldır Anadolu topraklarını vatan yapmak için mücadele ediyoruz. Bu toprakları dünyanın medeniyet merkezi, kültür merkezi, adalet merkezi haline getirdik. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanı ölürüz de kimseye teslim etmeyiz" dedi.

7001_49

 

"TÜRK MİLLETİ ASİL BİR MİLLETTİR"

Belediye Başkanı İsa Özkan ise, 15 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla yine bu meydanlarda toplandıklarını anımsatarak “Rabbim o günleri bize tekrar yaşatmasın. Ülkemiz her yönüyle o kadar güzel ki düşmanı hiçbir zaman eksik olmamıştır. Her zaman dünya genelindeki düşmanlarla mücadele etmiş bir toplumuz. Türk milleti asil bir millettir. Hiçbir zaman yaptırımlara boyun eğmemiştir. Bu ve buna benzer hain darbe girişimleri her ne kadar başarılı olamasa da maalesef ülkemizde izler bırakmıştır. Bu hain planı yapanlar her ne kadar dış güçler olsa da içimizden bizim kaynaklarımızla, vergimizle beslenen bir kesimde dış güçlerin kontrolünde darbe yapmaya kalkışmıştır. 15 Temmuz gecesi askerimize, polisimize, meclisimize, vatandaşımıza kurşun sıkan, bomba atan içimizdeki vatan hainleriydi. Bu süreçten sonra toplum olarak bizler gayet temkinli hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi iyi anlamamız iyi dinlememiz gerekiyor geçmişten de ders çıkarmamız gerekiyor. Bir yandan sağ-sol meselesi bir yandan Alevi-Sünni meselesi diye bir şey çıkardılar ama başarılı olamadılar. En sonunda da Müslüman kisvesine bürünüp, İslami değerleri ön plana çıkarıp ülkemizi ele geçirmeye çalıştılar, bu vatanın evlatlarını gazi ettiler, şehit ettiler. Yurt içinde yurt dışında ne kadar vatan haini varsa hepsini lanetliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, ilahiler söylendi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anlatan sunumlar izlendi. 

ARGUVAN'DA İLK KEZ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Malatya'nın Arguvan ilçesinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
15 Temmuz Nazım Hikmet Meydanında düzenlenen anma etkinliklerine İlçe kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Emniyet Amiri Okan gündüz, İlçe Jandarma Komutan vekili Mahir Özden, CHP İlçe Başkanı Ulaş Çopur, MHP İlçe Başkanı Hasan Kınık, Kıbrıs Gazileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

7002_26

"BU MİLLET TUZAKLARA GELMEZ"

Şehitler için dua eden Arguvan İlçe Müftüsü Metin Bozkır, daha sonra yaptığı konuşmada, “Bu milletin zekatını sadakalarını alan, onların arasından gibi görünen, koyun postu giyen kurt misali olup bu millete tuzak kurdular. Ama bu millet tuzaklara gelmez” dedi. Daha sonra, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Gedik Tepe Üs Bölgesinde 2010 yılında teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak etmesiyle iki gözünü ve sağ elini kaybeden Gazi Yalçın Gedik konuşma yaptı. Gedik, “İki gözsüz yaşar, elsiz yaşar ama Türk vatansız yaşayamaz. Türk hürriyetsiz yaşayamaz, Türk bayraksız yaşayamaz. Her şey vatan için. Buna rağmen yine de şehit olamaya hazırım” ifadelerine yer verdi. 
Sonrasında Arguvan merkez cami imamı Cüneyt Karataş tarafından 15 Temmuz şehitleri için dua edildi. 

7003_17

DOĞANŞEHİR'DE ANMA PROGRAMI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün kutlandığı bir diğer ilçe de Doğanşehir oldu. İlçe Meydanında toplanan yüzlerce Doğanşehirli, ellerindeki Türk bayrakları ile 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Okunan Kuran'ı kerim tilaveti ve sonrasında yapılan dualarla 15 Temmuz şehitleri unutulmadı. Programa İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, Belediye Başkanı Vahap Küçük ile kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

ARAPGİR'DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Arapgir'de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yılında hükümet meydanı önünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü ile başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, okunan kuranı kerim tilavetiyle devam etti. Programda 15 temmuzda yaşanan olayların anlatıldığı sunumlar gösterilirken, daha sonra 15 Temmuz şehitleri anısına Arapgir kapalı yüzme havuzunda düzenlenen yüzme yarışında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ardından protokol konuşmaları yapıldı. Programda konuşma yapan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, 15 Temmuzda gelişen olaylar karşısında milletin duruşunu ve demokrasinin ülkemiz için ne denli önemli olduğunu anlattı. Cömertoğlu konuşmasının sonunda başta 15 temmuzda olmak üzere vatanı ve dini uğruna şehadete edenlere Allahtan rahmet dileyerek, gazilere ve yakınlarına sabır ve şifa dileklerinde bulundu. 
Daha sonra 30 Kuş şiir dinletisi yapılarak program sona erdirildi. Programa Arapgir Kaymakamı Mehmet Erdem, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, protokol üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

7000_76

AKÇADAĞ'DA PROGRAM DÜZENLENDİ
15 Temmuz Şehitleri Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Akçadağ'da program düzenlendi. 
Akçadağ'da yapılan programlarda ilk olarak Akçadağ Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, STK temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar şehitlik ziyaretinde bulundu. Program kapsamında Akçadağ Belediyesi Başpınar Sosyal Tesislerinde de birtakım etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösteriminin sonrasında Akçadağ Müftülüğü tarafından hazırlanan ve Kuran Kursu öğrencilerin hazırladığı sunumun ardından Akçadağ Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ve Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın konuşmaları sonrasında programa katılan vatandaşlara Akçadağ Belediyesi tarafından hazırlanan aşure ikramı yapıldı. Akçadağ Belediyesi Başpınar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Akçadağ Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Akçadağ STK başkanları ve üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

7001_51

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!