dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2431.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66674.84$

15 Temmuz şehitleri anıldı


15 Temmuz şehitleri anıldı
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan Zekeriya Bitmez, Fuat Bozkurt ve Engin Tilbeç mezarları başında anıldı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan Zekeriya Bitmez, Fuat Bozkurt ve Engin Tilbeç mezarları başında anıldı. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kalkıştığı hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler mezarları başında anıldı. Malatya'daki ilk anma töreni, darbe girişimi esnasında Ankara Kızılay'da FETÖ'cü hainlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında düzenlendi.

7000_66 

TÖRENE KATILANLAR

Buradaki törene Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile askeri ve mülki erkan ve şehit yakınları katıldı.

MÜFTÜ IŞILDAR KUR'AN-I KERİM OKUDU

Protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bırakırken, İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. 

7001_43

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDILAR

Anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Atatürk Havaalanında darbecilere karşı direnirken şehit olan Zekeriya Bitmez Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesindeki mezarlıkta, o karanlık gecede yine İstanbul'da Baştabya Kışlası önünde teröristlerin kullandığı tankın altında kalarak şehit olan 16 yaşındaki Engin Tilbaç'ta Pütürge'nin Nohutlu mahallesindeki kabri başında dualarla anıldı. 

7002_21

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü dolayısıyla Malatya'da şehitler için mevlit okutuldu. 

7000_67

PROGRAMA KATILANLAR
Yeni camide düzenlenen mevlit programına Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

7001_44

PİLAV İKRAM EDİLDİ
Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti okuduğu programda vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu. 

7003_13

7002_22

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!