dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62673.399$

15 Temmuz Şehitleri anıldı!


15 Temmuz Şehitleri anıldı!
Malatya’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Vali Aydın Baruş ve il protokolü şehitlerin kabirlerini ziyaret edip karanfil bıraktı. Öte yandan şehitler için mevlit okutuldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şehir Mezarlığı'nda anma etkinliği düzenlendi.

M_156

 

PROGRAMA KATILANLAR

Programa, Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahatin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile şehit ailelerinin yakınları katıldı.

O_135

ŞEHİTLER MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Ankara'da FETÖ'cü hainlerin helikopterden açtığı ateş sonucu şehit olan 31 yaşındaki Fuat Bozkurt'un mezarı ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.
15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da Atatürk Havalimanında şehit düşen Zekeriya Bitmez'in Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'ndeki kabri de ilçe protokolü tarafından ziyaret edildi. Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın da katıldığı anma programında dualar edildi. Darbe girişiminde yine İstanbul'da şehit olan 17 yaşındaki Engin Tilbaç'ın Pütürge ilçesinde bulunan kabri ilçe protokolü ve yakınları tarafından ziyaret edilerek dualar edilip karanfiller bırakıldı.

K_53

ARGUVAN'DA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Anma Mevlit Programı düzenlendi.
Arguvan Merkez Camisinde düzenlenen Mevlit programına, Kaymakam Abdullah Şahin, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş, İlçe Jandarma komutanı Ali Ayva, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz şehitleri anısına Kur'an-ı Kerim ve Mevlit okundu. Mevlit'in ardında İlçe Müftü Vekili Hediyetullah Oğuz konuşma yaptı. Oğuz, “Hain darbe girişimine yeltenenler, suret-i haktan görünüp aldatan güruhtan başka kimseler değildir. Böyle kişi ve kişiler ile tanışmadan önce zihin yapılarını araştırmak hepimizin boynunun borcudur” dedi.
Program sonunda Merkez Camii Din Görevlisi Cüneyt Karataş, “Allah'ım ezanımızı dindirtme, bayrağımızı indirtme ve bu aziz millete bir daha istiklal marşı yazdırtma” diye konuştu.

S_56

AKÇADAĞ'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Akçadağ ilçesinde mevlit okutuldu.
Merkez Camisi'nde düzenlenen mevlit programına Akçadağ ilçe Kaymakamı Hulusi Teke, İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, STK ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, daha sonra mevlit okundu. İlçe Müftüsü Fatih Gökçek'in 15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitler için dua ettiği program sonrası Kaymakam Teke ve Başkan Kazgan beraberlerindekiler ile birlikte ilçedeki şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

M_157

BAŞKAN KAZGAN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, darbe girişiminin büyük bir ihanet, hain bir tuzak ve plan olduğunu ifade ederek, "Darbelerden çok çeken ve bir daha böyle bir deneyimi yaşamak istemeyen milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016'daki girişimi engelleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve hepsinden önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır. Tarihte birçok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. Yüce milletimiz bu azim ve kararlılığı ile milli birliğine, beraberliğine ve değerlerine özenle, dikkatle içten sahip çıkmıştır. Bu girişim bizim temel hak ve özgürlüklerimizi, bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Rabbim bir daha bu ülkeye 15 Temmuzlar yaşatmasın ve bu ülkenin ekmeğini yiyerek ihanet eden hainlere bir daha fırsat vermesin. Bu duygularla 4'ncü yıldönümünde ülkesi için canını feda eden 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim” diye konuştu

BAŞKAN GÜRKAN 15 TEMMUZ'DA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Partili gençlerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Şelale Lokantasındaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akın, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile AK Parti Gençlik Kolları Malatya yönetimi katıldı. Toplantıdan önce kısa bir konuşma yapan AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akın, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4. Yıl dönümünde Türk Milletine, yerelde de Malatya halkına daha güzel hizmetleri nasıl yapabilir diye istişare etmek için bir araya geldik” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da AK Parti'nin vefa hareketi olduğunu belirterek, “AK Partili gençler vefayı en güzel şekilde sergilenmesi noktasında büyük titizlik göstermektedir. Teşkilatımızın tamamı bunun için yoğun gayret sarf ediyor. Bugün 15 Temmuz. Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz'da Milletimizi içten bölmek isteyenler, ülkemizi parçalayarak yok etmek istediler. Bunun için uzun yıllar organize oldular. Topladıkları güçle 15 Temmuz da saldırdılar. Milletimiz geriye püskürterek, tarih boyu unutulmayacak bir ders verdi. Bu vesileyle de tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor. Gazilerimize şifalar diliyoruz. Türk Milletine de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıda, Malatya'nın sorunları ve çözümleri için istişarelerde bulundu.

M_158

O_136

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!