dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2326.6
  • BIST
    9122.28
  • BTC
    70416.8$

16 Milyon TL kaynak sağlanacak


16 Milyon TL kaynak sağlanacak
Endüstriyel Gelişim-Mali Destek Programı ile 16 Milyon TL kaynak sağlanacak
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Fırat Kalkınma Ajansı bölgesinde bulunan illere 16 milyon TL kaynak sağlayacak Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı düzenlenen toplantı ile yatırımcılara tanıtıldı. 

FKA'NIN YENİ DESTEK PROGRAMI TANITILDI
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitler Meclis Salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Endüstriyel mali destek programının özel sektörün ortak ihtiyaçlarını hazırlamaya yönelik olarak kamu kurumları ile uyguladıkları 15. program olduğunu söyledi. 

"HİBE DESTEĞİ SAĞLANMIŞ OLACAK"
Bu programlar kapsamında Malatya Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de gelen projelere 140 milyon TL'den fazla hibe kullandırdıklarının altını çizen Yoğunlu, “Bu projeler kapsamında 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleşmiş olacak. Malatya özelinde projelere yaklaşık 57 milyon TL hibe kaynağı sağlamış olduk. Endüstriyel gelişim mali destek programı ile bölgemize 16 milyon TL kaynak sağlamış olacağız inşallah. Projesi başarılı olan yatırımcılarımıza program kapsamında 800 bin TL azami ve 100 bin TL asgari hibe desteği sağlanmış olacak” dedi. 

106_17

"YATIRIMA ÖZENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Bu program ile bölgedeki sanayi üretiminin geliştirilmesinin yanı sıra imalat sanayisinin de kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini belirten Yoğunlu, “Bu program ile azami 800 bin TL hibe ile gerek ilimizdeki gerekse il dışındaki yatırımcılarımızı ilimize yatırıma özendirmeyi hedefliyoruz. Program kapsamında mevcut işletmelerimiz de proje sunabilirler. Kobi statüsünde imalat yapan firmalarımız Malatya'da ürün geliştirme, tasarım, yeni ürün üretme, katma değerli ürün geliştirmeye yönelik ARGE faaliyetleri için bizlere başvurabilir” şeklinde konuştu. 

"BAŞVURU ŞARTLARI ESNEK TUTULUYOR"
Başvuru şartlarının biraz esnek tutulduğunu da dile getiren Yoğunlu, “Özelikle yeni ürün geliştirme ve ham ve az işlenmiş ürünler yerine katma değeri yüksek ürünlere yönelik projeler daha avantajlı olacak. Burada temel hedefimiz ihracat tutarlımızı da artırmak ve rekabetçi ürünler ile gerek ulusal gerekse küresel piyasalara çıkmaya yönelik firmalarımızı desteklemek” diye konuştu. 

107_7
Yoğunlu'nun konuşmasın ardından Endüstriyel Gelişim Mali Destek programı detayları ile katılımcılara uzmanlar tarafından anlatıldı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!