16 Soruda Yarısı Bizden Kampanyası Tüm Detaylarıyla Anlatıldı

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için başlatılan “Yarısı Bizden” kampanyasında destek miktarları artırıldı. 1 milyon 875 bin TL’ye kadar çıkan finansman desteğiyle ev ve iş yerlerini dönüştürmek isteyen vatandaşlar için büyük fırsat doğdu. 16 soruda merak edilen tüm detaylar tanıtım filmiyle açıklandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un tamamını kapsayan “Yarısı Bizden” kampanyasında destek tutarlarını artırdı. Kampanya ile birlikte riskli yapılarda oturan vatandaşlara devletten büyük destek geldi.
1 KONUTA 1 MİLYON 875 BİN TL DESTEK
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı koordinesinde yürütülen kampanyada, her bir konut için 875 bin TL hibe, 875 bin TL kredi ve 125 bin TL taşınma yardımı olmak üzere toplamda 1 milyon 875 bin TL finansman desteği sağlanıyor. Hak sahiplerinin diğer konutları içinse 1 milyon 750 bin TL’ye kadar kredi verilebiliyor.
TOKİ VE EMLAK KONUT DA DEVREDE
Bireysel dönüşümün yanı sıra site gibi alan bazlı büyük dönüşümlerde ise TOKİ ve Emlak Konut GYO devreye giriyor. Bu dönüşümlerde de konut başına 875 bin TL hibe desteği sunuluyor. Arta kalan borç ise uygun taksitlerle uzun vadeye yayılıyor.
İŞ YERLERİNE DE DESTEK
Hak sahiplerinin iş yerleri için de 437 bin 500 TL hibe ve aynı tutarda kredi desteği veriliyor. Aynı şekilde iş yerinin sayısına göre ek kredi imkânı da sağlanıyor.
16 SORUDA TÜM DETAYLAR ANLATILDI
Kampanyaya dair en çok merak edilen 16 soru, Bakanlık tarafından hazırlanan tanıtım filminde yanıtlandı. Risk tespitinden kredi geri ödeme koşullarına, TOKİ iş birliklerinden taşınma desteğine kadar her detay açıklandı.
İSTANBUL’DA 62 BİN KONUT DÖNÜŞÜYOR
Şu ana kadar İstanbul genelinde 21 bin konut ve iş yerinin dönüşüm çalışmaları başladı. 41 bin konutun dönüşüm süreci ise proje aşamasında. 2012’den bu yana İstanbul’da 923 bin bağımsız bölüm yeniden inşa edilirken 209 bin bölümde dönüşüm süreci sürüyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.