dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2324.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70850.81$

19 Mayıs'ın 100. yılı kutlandı


19 Mayıs'ın 100. yılı kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. 

ETKİNLİĞE KATILANLAR
Etkinliğe CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, Eğitim İş sendikası Malatya şubesi yönetimi ve partililer katıldı.

2005_52

"BUGÜN 19 MAYIS'I KUTLUYORUZ"

 

Çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının ardından bir değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün 19 Mayıs ‘ı kutluyoruz. 19 Mayıs Atatürk' ü anma altını çizerek söylüyorum bu bayram Ulusal Gençlik ve Spor Bayramı. Dolayısıyla Atatürk'ü şu anlamda anıyoruz, 19 Mayıs' ta Atatürk bu ülkede her şeyin aslında temelini atan, Samsun'a çıkarak ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatan büyük bir lider, büyük bir devrimci büyük bir devlet adamıydı. Tabi bu günlerde mili bayramımızda öncelikle Atatürk' ü anlamak Atatürk ‘ü anma ile başlamamız gerekiyor. Bu anlamda düşündüğümüzde bu ülkede hiç bir milli bayramı Atatürk' ten soyutlayamayız. Gerek yaşadığı dönemde, gerekse vefatından sonra bu ülkedeki bütün çağdaşlaşma projelerinden bütün zaferlerde Mustafa kemal Atatürk' ün çizdiği yoldaki imzalar vardır. Dolayısıyla 19 Mayıs'ın 100. Yılında bir kez daha gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü şükranla minnetle anıyoruz" diye konuştu. 

2006_37

ARGUVAN'DA 19 MAYIS

 Arguvan' da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. 
Nazım Hikmet Meydanında yapılan kutlamalar İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin ve Belediye Başkan vekili Murat yıldız' in halkın, öğretmenlerin ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Bozkır günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Gençler sizler geleceğimizsiniz sizlere dün olduğu gibi bugün ve yarın da güveneceğiz. Çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz” ifadelerini kullandı. Kutlamalar Atatürk' ün Gençliğe Hitabesi ve şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi. 

2007_26

PROGRAMA KATILANLAR
Kutlamalara ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Belediye Başkan vekili Murat Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Soy, İlçe Emniyet Amiri Okan Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Bozkır, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

DARENDE VE HEKİMHAN'DA 19 MAYIS

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Malatya'nın Hekimhan ve Darende ilçesinde coşkuyla kutlandı. 
Darende'deki kutlamalar hükümet banası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

2005_53

 

TÖRENE KATILANLAR

Törene, Darende kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı İsa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve vatandaşlar katıldı. 

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI
Darende Güreş sahasında devam eden kutlamalarda öğrencilerin okuduğu şiirler, gösteriler büyük beğeni topladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hekimhan'da da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sabah saat 10.00'da Sakarya Ortaokulu bahçesinde başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Mahmut Karaca, Atatürk'ün 100 yıl önce gençlere hediye ettiği bu bayramı bir kez daha kutlamanın haklı gururunu yaşadığını, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. 

2006_38

HALK KOŞUSUNDA DERECEYE GİRENLERE MADALYA VERİLDİ
Daha sonra, 19 Mayıs 100. Yıl Halk Koşusunda dereceye giren vatandaşlara ve koşuya katılan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ'a madalyaları Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir tarafından verildi. 
Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, kutlamalar sona erdi. 

2007_27

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!