dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.7
  • BIST
    9138.94
  • BTC
    70086.72$

2 KIRMIZI VE 4 GOL ‘VAR’!


2 KIRMIZI VE 4 GOL ‘VAR’!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un 3 puan serisi, bir türlü yüzünün gülmediği İstanbul'da sona erdi. Kasımpaşa'nın konuğu olan Kaplanlar, Fransız Fode Koita'nın golüyle ilk devreyi 1-0 geriye kapatsa da ikinci yarıda Makedon santrforu Adis Jahovic ve Veysel Sarı'nın (kk.) golleriyle 2-1 öne geçti. Ama Koita'nın asistinde, İsveçli Abdul Khalili neticeyi 90+3'te tayin etti: 2-2. 17 puana yükselen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 10 Kasım'da yine deplasmana çıkacak ki, bu kez rakip; İzmir'de Göztepe olacak. Robin Yalçın ile Sergen Yalçın ise kırmızı kart cezalısı... Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı haftasına Alanyaspor (18) ve Fenerbahçe'nin (17) ardında 16 puanla 3'üncü basamakta girmişti.

13_13

PAŞA'YA YİNE ÜSTÜNLÜK KURULAMADI

Malatya'da Denizlispor'u 5-1'le geçtikten sonra Konya'da da 2-0'la gülen BtcTurk Yeni Malatysapor, misafiri Kayserispor'u 4-0 gibi net bir skorla devirmişti. Kasımpaşa'da işler istenildiği gibi gitmedi. Öyle ki, Kasımpaşa karşısında yine üstünlük kurulamadı. İki takım arasındaki 5 müsabakada, Kasampaşa'nın 2, Yeni Malatyaspor'un 1 galibiyeti var, iki sefer de beraberlik görüldü.

12_15

İSTANBUL ŞANSSIZLIĞI DEVAM EDİYOR

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'e “Merhaba” dediği 2017-18 sezonundan bu yana İstanbul ekipleriyle deplasmanda oynadığı hiçbir maçta 3 puana erişemedi. Toplam 11 randevuda 9 defa yenilirken, Başakşehir'den 1-1'le, son olarak Kasımşa'dan 2-2 ile döndü.

11_19

AYTAÇ KARA'NIN DUYGUSAL MAÇI

Kasımpaşa formasını giyen Aytaç Kara eski bir BtcTurk Yeni Malatyasporlu. Tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'dan gelip 2017-18'de kiralık olarak Kaplanlarda ter dökmüştü. Aytaç pek de iyi olmayan ayrılığının ardından Bursapor'un yolunu tutmuştu.

10_21

TUNUSLU CHALALI, KASIMPAŞA'DA DA YOK

Ghaylen Chalali, sarı kart cezasını Konya'daki 2-0'lık zaferle tamamlarken, sakatlığı nedeniyle 4-0'lık Kayserispor sınavını da kaçırmıştı. Tunus Milli Takımı'na giden, 12 Ekim'deki 0-0'lık Kamerun beraberliğinin 39'uncu dakikasında sol 8. kaburgası kırılınca yerini Ayman Ben Mohamed'e bırakmak zorunda kalan Chalali'nin 2 hafta daha oynayamayacağı öngörülüyor.

9_100

SERGEN HOCA'DAN SADECE 1 DEĞİŞİKLİK

Sergen Yalçın, Kayserispor'u Malatya'da 4-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ilk 11'inde sadece bir değişikliğe getti. Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Kayserispor önünde 64'te değiştirildiği Kongo asıllı Fransa doğumlu Thievy Bifouma'ya yerini bu kez en baştan bıraktı. Taktik antrenmanda beğeni kazanan Gökhan Töre ise yedek soyundu. Yıldız isim, ikinci 45'in başında, Hollandalı Mitchell Donald kenara gelirken oyuna dahil oldu.

8_79

ALIŞILAGELMİŞ OYUN DİZİLİŞİ!

4-2-3-1 sisteminde, eldivenler Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Defansın solunda Sakıb Aytaç, sağında Faslı Issam Chebake vardı. Stoperin solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Mustafa Akbaş görevlendirildi. Ganalı Afriyie Acquah ile Robin Yalçın ise ikinci bölgenin ağır işçileriydi. Bu ikilinin hemen ilerisinde, ortada Mitchell Donald, Hollandalının sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Thievy Bifouma seyredildi. İleri uçta Makedon Adis Jahovic gol aradı.

7_48

TEMPONUN ARDINDAN MAALESEF GOL!

Henüz ilk dakikada önce BtcTurk Yeni Malatyaspor, sonrasında Kasımpaşa'nın etkili atakları izlendi. Çok fazla gol pozisyonu yaşanırken, tempo da müthişti. Her iki taraf da akınlar geliştirdi ki, golü atan ev sahibi oldu. 13'te sol kanattaki serbest atışta, Quaresma'nın ortasında tehlike kısmen uzaklaştırıldı. Dönen topta Fransız Fode Koita, penaltı noktasına yakın mesafeden gelişine vurdu: 1-0.

QUARESMA FAKTÖRÜ...

Acquah, hücum geçişlerinde bazen top kaybı yapınca bu, Kemal Özdeş'in talebelerinin işine yaradı. Kasımpaşa'nın sağ kanadındaki Mustafa Pektemek ile sol açıktaki Portekizli Ricardo Quaresma'nın bazı bölümlerde yer değiştirmesi de geride dengesini bazan önemli unsunlardan biriydi. Koita ile Quaresma'nın performansları ise sahadaki diğer oyunculardan epey farklıydı.

6_49

DİREK, GOLE İZİN VERMEDİ

Zaman zaman duran toplarla gol arayan Kaplanlarda, Jahovic meşin yuvarlakla çok fazla buluşturulamadı. Tunuslu Syam Ben Youssef  de Makedon forvetin yanından hiç ayrılmadı. 40'taki Malatya akınında Mustafa Akbaş'ın kafa vuruşunda top direkte patladı! Devamında Jahovic müdahale etmek istese de ofsayt bayrağı kalktı. 42'te Koita fileleri sarsıp mutlu olsa da (!) Halis Özkahya, Fransızın altıpasta elle oynadığını işaretledi.

5_74

FARNOLLE'DEN ‘DEV' KURTARIŞ

45+1'te Farnolle birçok kez yaptığı gibi kalesini gole kapattı. Popov sağdan kesti, Farnolle, Mustafa Pektemek'in şık vuruşunda “Dur” dedi. İlk yarının istatistiklerine bakıldığında, Kasımpaşa ile Yeni Malatyaspor çok ayrışmadı. Oynama yüzdesinde 54'e 46 önde olan Kaplanların 3'ü isabetli, 4 şutu vardı. Kasımpaşa ise 2'si çerçeveyi tutan, 6 denemede bulundu. Başarılı paslar ise 168'e 148 olmak üzere Yeni Malatya'nı lehineydi. İlk 45'te Malatya, özellikle sağdan Chebake ile çıkmayı yeğlese de buradan Kasımpaşalı futbolcular yoğun baskı uyguladı.

3_236

ÖNCE YOK, SONRA GOL ‘VAR'!

Sergen Yalçın, ikinci devrenin girişinde, günün vasatlarından Donald'ı düşünmedi. Gökhan Töre hamlesi ise ibreyi Kaplanlardan yana çevirdi. 54'te Gökhan'ın kaptırdığı topda defansta muhteşem bir müdahaleye imza atan Hadebe, kritik dokunuşuyla tabelanın değişeceğini adeta müjdeledi. 61'te skor eşitlendi. Sağdan Guilherme'nin servisinde Jahovic ağları havalandırdı. Ofsayt bayrağı kalksa da Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonucu hakem Halis Özkahya golü verdi: 1-1. Brezilyalı Guilherme 6'ncı asistini yaparken, yetenekli santrfor Jahovic de, UEFA Avrupa Ligi Elemeleri de dahil, toplamdaki 12'inci, Süper Lig'deki 9'uncu golüne ulaştı.

2_410

VEYSEL'DEN İKRAM...

Ritmini artıran BtcTurk Yeni Malatyaspor, Kasımpaşalı Veysel Sarı'nın büyük hatasıyla ikinci golünü kaydetti. Sağdan Gökhan Töre içeriye kesti, Guilherme'yi geçen top Veysel'e çarparak Ramazan Köse'yi yanılttı: 1-2. 68'de yeşil zemine ayak basan Moryke Fofana, Thievy Bifouma'nın elini sıktı. 81'de Guilherme, görevini Murat Yıldırım'a bırakırken alkışlandı.

1_573

ROBİN YALÇIN VE SERGEN YALÇIN'A KIRMIZI KART!

77'de Kaplanlar eksik kaldı. Rakibine faul yapan Robin Yalçın, 17'inci dakikada gördüğü sarı karta ikincisi ekledi ve Yeni Malatyaspor 10 kişi kaldı. 85'te, Veysel ile Jahovic'in ikili mücadelesindeki itirazından ötürü Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırılan Sergen Yalçın sinirlerine hâkim olamayınca kırmızı kartla ihraç edildi. Genç teknik adam, zor sakinleştirilerek oyun alanı dışına alındı. 89'da Popov havalandırdı, Aytaç yükseldi; fakat Farnolle klasını konuşturdu. 90+3'te Abdul Khalili, son sözü söyledi: 2-2.

 15_8

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!