dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$

2 MEHMET: 3-MALATYA: 2!


Mehmet AYHAN yazdı...
Narin

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Ligin 19. haftasını Kadıköy'deki 3-2'lik Fenerbahçe mağlubiyetiyle kapattı. Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Bodrumspor'u eleyip çeyrek finale çıkan Kaplan, ayağının tozuyla geldiği deplasmanda 3 kez geriye düştü. Mehmet Ekici ve Mehmet Topal'ın gollerine Ekvadorlu Arturo Mina ve Hollandalı Mitchell Donald'la cevap verebildi. Böylece Sarı-Siyah-Kırmızılılar, puanla tanışamadığı İstanbul'dan yine üzgün ayrıldı . 33 puanda kalan; fakat 3. basamaktaki konumunu koruyan Malatya temsilcisi, 2 Şubat'ta Kayserispor'u ağırlayacak. 

102_105

EROL HOCA'NIN DUYGUSAL MAÇI
Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşma, Erol Bulut açısından da özel bir anlam taşıyordu. Futbolculuk kariyerlerinde, 1995-96'da Fenerbahçe'de boy gösteren genç hoca, adı anılan sezonda Brezilyalı Carlos Alberto Parreira idaresinde şampiyon olmuştu. Malatya macerasına ve ilk teknik direktörlük deneyimine 1-1'lik Atiker Konyaspor beraberliğiyle ‘merhaba' diyen Bulut, 1995-98 arasında defalarca sarı-lacivertli formayı giymişti.

103_76

SADIK ÇİFTPINAR, ESKİ TAKIMINA KARŞI
Kadıköy'deki mücadele, Fenerbahçeli Sadık Çiftpınar cephesinde de farklı duygular çağrıştırdı. Yetenekli stoper, 2014-15'in devre arasında Trabzon Akçaabat'tan sonra imza attığı Doğunun Kaplanları'yla 2. Lig Beyaz Grup'un zirvede bitirilmesini sağlayan ekipteydi. Spor Toto 1. Lig'i 2016-17'de 2. tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, Malatya futbolunun 11 yıllık Süper Lig özlemini dindirirken, kulübün kuruluşundan 31 sene sonra ulaşılan bu büyük başarıda onun da payı çok büyüktü.

104_46

SAKATLARDAN 2'Sİ DÖNDÜ, 2'Sİ İYİLEŞEMEDİ
EYMS'de sakatlıkları nedeniyle Malatya'daki 3-2'lik Göztepe, Bodrumspor (3-2&1-2) galibiyetlerini kaçıran Adem Büyük ve Brezilyalı Guilherme iyileşince adlarını ilk 11'e yazdırdı. Burnundan operasyon geçiren Sırp yıldız Danijel Aleksic de sahadaydı. Göztepe zaferinde, sol arka adalesinde problem yaşayınca yerini 79'da Gökhan Akkan'a bırakan Murat Akça ile tedavisi devam eden Rahman Buğra Çağıran İstanbul kafilesine alınmadı.

105_59

YENİLERDEN BİRİ 11'DE, 3'Ü YEDEK, BİRİ YOK
Son olarak Çaykur Rizespor forması giyen Robin Yalçın 11'deydi. Sadık Çiftpınar anlaşmasında Sarı-Lacivertliler'den 5 aylığına bedelsiz kiralanan Barış Alıcı kulübedeydi; ancak bonservis ödenmeyen Yiğithan Güveli yoktu. Trabzonspor'la iplerini kopartınca el sıkışılan Mustafa Akbaş, Ankaragücü'nden tanıdığımız Fransa doğumlu Kongo uyruklu Thievy Bifouma, Spor Toto 1. Lig'deki Balıkesirspor Baltok'tan gelen Bülent Cevahir de Barış gibi yedek soyundu.

106_19

BULUT'TAN 1'İ ZORUNLU 3 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Erol Bulut, Fenerbahçe önünde, Göztepe maçının 11'inde 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti. Murat Akça'dan yararlanamayan Nijeryalı Michael Pereira ile Ahmed Ildız'ı da kesti. Bu öğrencilerinin yerine takıma dönen Adem ve Guilherme ile Göztepe karşısında 69'da Robin Yalçın'dan forma kapan Murat Yıldırım'ı görevlendirdi.

107_12

BIFOUMA BİR İLKİ YAŞADI
EYMS'nin 11'ini Beninli fie bekçisi Fabien Farnolle, Faslı sağ bek Issam Chebake, Erkan Kaş, Mina, Guilherme, Murat Yıldırım, Donald, Aleksic, Robin Yalçın, Ömer Şişmanoğlu ve Adem Büyük oluşturdu. Erol Bulut'un oyuna hamleleri 46'da Bifouma-Adem, 67'de Ahmed-Aleksic, Pereira-Ömer oldu.

108_7

ADEM BÜYÜK, KAYSERİ ÖNÜNDE YOK!
Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı Kadıköy'de, Fenerbahçe bu sezon en golünü Mehmet Ekici'yle attı. 2. dakikada sol ayağıyla topu köşeden ağlarla buluşturan Ekici, Kanarya'daki ilk sayısını da kaydetmiş oldu: 1-0. 5'te, orta alanda Adem, Mauricio Isla'ya kontrolsüz girince Ali Palabıyık tarafından sarı kart yaptırımına uğradı. Cezalı duruma düşen kaptan, Kayserispor randevusunu kaçıracak.

109_9

İLK YANIT 28. DAKİKADA GELDİ
EYMS'nin ilk yanıtı 28'de geldi. Aleksic'in soldan ortasında iyi yükselen Mina, altıpas önünde Roman Neustadter'e rağmen “3”ledi: 1-1. 31'deki serbest atışta Ekici, Farnolle'ün soluna gönderdi: 2-1. İlk devrenin duraklamalarında 45+'da Chebake kesti, Mina indirdi, Donald gelişine vururken “5”ledi: 2-2.

1002_183

PENALTI KAÇTI; AMA!
61'de Erkan'ın Nabil Dirar'a ceza alanındaki müdahalesinde Ali Palabıyık beyaz noktayı işaretlerken, 64'te sağına giden meşin yuvarlağı kurtaran Farnolle, Ekici'ye “dur” dedi. 86'da Mathieu Valbuena'nın kornerinde Sadık iyi sıçrasa da Farnolle köşeden çeldi; ancak Mehmet Topal takipçiliğiyle kafasını çalıştırdı: 3-2.

1003_156

İSTANBUL'DA YİNE PUAN YOK
“Dört Büyükler”e Malatya'da üstünlük kuran Doğunun Kaplanları, dışarıda 2-2'lik skorla yine gülemedi. 2017-18'de Malatya'da Beşiktaş ile 0-0 kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, önceki sene 2-1'le devirdiği Galatasaray'a da 28 Ekim 2018'de 2-0'lık tarife uygulamıştı. Geçen sezon 1-0'la geçtiği Trabzonspor'u 9 Ekim 2018'de 5-0'la üzen EYMS, 2017-18'de 3-1 yenildiği Fenerbahçe'yi 2018-19'un 2. haftasında 1-0'la yıkmıştı.

1005_51

OYUN SİSTEMİNDE ERKEN GOL ETKİSİ
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu şöyle özetlemek mümkün… EYMS, maçın başında ileri uçta Ömer Şişmanoğlu ve Guilherme'yle net biçimde 4-4-2 oynadı. Fenerbahçe'nin golü erken gelince Erol Bulut sistem değişikliğine giti. Daha çok 4-5-1 ve 4-1-1 saha dizilişine geçildi. Guilherme destek vermeye çalıştı, zaman zaman da Aleksic, Ömer'in yanında yer aldı.

1006_31

OYUN KURMAYA ÇALIŞINCA…
Kaplan genelde topun arkasında durup geçişleri iyi yapabilen bir ekip. Fenerbahçe golü erken bulunca kendisi oyun kurmaya çalıştı. Ev sahibi de ikinci bölgeye doğru çekilerek misafirine çok alan bırakmadı. Mehmet Ekici, Andre Ayew, Nabil Dirar ve Yassine Benzia dörtlüsü takım savunmasına yardımcı oldu.  

1008_11

FAUL DÜDÜĞÜ EKSİK OLMADI
Mücadele gücü yüksek ve çok faullü bir karşılaşma oynandı. Kimse kimseye bir cm dahi hediye etmedi. Futbolcular soğukkanlılıklarını koruyamayınca çoğu gereksiz, iki tarafa da dörder sarı kart çıktı. EYMS kolaylıkla teslim olmayacağını bir defa daha ispatladı. Agresifliğiyle dikkati çeken ve cezalı duruma düşen Adem, hücum hattında biraz etkisiz kaldı. Mauricio Isla'nın da çıkışlarını engelleyemedi. Erol Bulut'un taze kanı ise süratiyle bilinen ikinci devrede Bifouma oldu.

1009_12

MINA, NEUSTADTER'E ÜSTÜNLÜK KURDU
Doğunun Kaplanları, pozisyonları gole çevirmede Süper Lig'in en iyi ikinci takımı. Mina ise attığı golde ve Donald'ı yaptığı asistte hava topunda Rus Neustadter'e üstünlük sağlarken, ikinci golde Sadık ve Volkan Demirel arasında iletişim problemi görüldü. Duran top organizasyonlarında Fenerbahçeli oyuncular rakiplerine uzaktılar ve olayın içerinde değildiler.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!